Денис Шмигаль обговорив з фермерами механізми підтримки малого аграрного бізнесу
Денис Шмигаль обговорив з фермерами механізми підтримки малого аграрного бізнесу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів робочу зустріч з представниками аграрної галузі щодо розвитку фермерських господарств. Про це повідомляє прес-служба уряду.

У зустрічі взяли участь: голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, голова Агро-продовольчої ради та голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Аграрії надали прем’єр-міністру пропозиції щодо розвитку галузі, в тому числі пропонувалося визначити її одним із пріоритетів у роботі з ЄС, що дасть можливість залучити додаткові кошти від європейських партнерів.

Під час зустрічі Денис Шмигаль зокрема повідомив, що при змінах до бюджету Урядом та Верховною Радою було ініційовано залишити 4 млрд грн для підтримки сільськогосподарських виробників. 

Особливо для мікро- та малого бізнесу, тих людей, які працюють безпосередньо на землі. Ці 4 млрд розбиваються на ряд програм, безпосередньо на підтримку, на відшкодування відсотків по кредитах. Також Уряд 22 квітня вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених в держбюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств. Найближчим часом цей важливий документ буде підписаний», — повідомив прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль акцентував увагу на проблемах посухи в Одеській області. Зокрема, обговорили механізми страхової підтримки фермерських врожаїв.

Ми хочемо чути малих фермерів і розуміти, чого вони потребують в першу чергу», — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, аграріям зберегли 4 млрд грн державної підтримки у зміненому бюджеті.

Детальніше про програми підтримки АПК у 2020 році читайте за посиланням. Раніше Мінекономрозвитку пропонувало шість програм.

Більше про розподіл дотацій у 2019 році читайте у матеріалі спецпроекту GoЗаАгроДотаціями. В цілому державною підтримкою скористалося 1667 суб’єктів господарювання  та 230 925 фізичних осіб, близько 10 тис. фермерів та 2 сільгоспкооперативи.

Також повідомлялося, що за майже вісім місяців з моменту призначення аграрним замом Тараса Висоцького ми бачимо провал за ключовими позиціями з підтримки та розвитку агросектору. Детальний аналіз роботи Тараса Висоцького читайте за посиланням.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2020
Пріоритетом під час виходу з коронакризи є підтримка українського виробника, – Шмигаль
Підтримка українського виробника є пріоритетним завдання у програмі стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. Про це...
27 травня 2020
Підчас карантину 64% компаній втратили 50% доходів, – ЄБА
За два місяці карантину 18% компаній втратили 50-75% своїх доходів, ще 64% заявили про втрату доходів на рівні до 50%, тільки 11% компаній...
19 травня 2020
У МЕРТ відсутній єдиний алгоритм держпідтримки бізнесу у випадку форс-мажору на торговельних ринках
Швидка переорієнтація українського аграрного експорту з одного на інший ринок та єдиний алгоритм державної підтримки бізнесу у випадку форс-мажору на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...