Претендентів на  аграрного міністра кличуть на онлайн-дебати обговорити стратегію розвитку галузі
Претендентів на  аграрного міністра кличуть на онлайн-дебати обговорити стратегію розвитку галузі

AgroPolit.com запрошує 28 серпня на онлайн-дебати в приміщення «Україна Інформ» 18 кандидатів на посаду аграрного міністра, рекомендованих аграрним ринком України. Конкретний час буде повідомлено згодом.

Нагадаємо, що 1 серпня 2019 року ми спільно з нашими колегами із Latifundist.com, Kurkul.com, Elevatorist.comТraktorist.ua та SuperAgronom.com запустили онлайн-голосування серед своїх читачів на тему, кого вони хочуть бачити новим міністром в аграрному кріслі.

Наразі у опитуванні взяли участь 97 569 осіб! За проміжними результатами голосування протягом трьох тижнів більшість голосів читачі всіх 5-ти сайтів віддали за Івана Мірошніченка (61%).  На другому місці – Іван Слободяник (25%). На третьому – Ірина Паламар (7% ).

Деталі онлайн-дебатів розповіла головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова.

Ми організовуємо перші в історії Україні онлайн-агродебати, спираючись на позитивний досвід аналогічних президентських дебатів на стадіоні між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком. AgroPolit.com запрошує всіх 18 осіб (15 були в опитуванні, а троє додалися за останній тиждень), яким ринок готовий довірити долю агросеткору на наступні 5 років, щоби разом почути їхнє бачення розвитку АПК за ключовими напрямами (ринок землі, приватизація, оподаткування, розвиток експорту, протидія рейдерству та інше)», — каже вона.

 Чому ми пішли на цей крок?

Ми бачимо, що торги за це аграрне крісло наразі дуже потужні: на першому засіданні Ради обіцяють показати новий склад КМУ й аграрного міністра теж. Окремі особи уже впевнено бачать себе з короною на троні. Нас же цікавить майбутнє – яким воно буде у сектору та України. На кону щонайменше 42,7 млн га  с/г землі, а відтак і держави, бо 6,9 млн людей – власники паїв. Наше завдання як медіа – не допустити занесення в Мінагро «кота у мішку» (подібні спроби раніше закінчилися негативом для ринку). Звісно, саме Володимиру Зеленському, Андрію Богдану та новому прем’єру вирішувати в фіналі, хто буде головним у Мінагро. Хотілося, щоби там опинилася особистість, яку поважає, знає, розуміє, підтримує ринок та з якою готовий змінювати обличчя сектору, а не робити косметичний апдейт для галочки», — пояснює Білоусова.

 Вона вважає, що такий формат покаже картину того, яких саме стратегічних змін очікує агроринок від нового міністра.

Я окремо звертаюся до вас, Володимире Олександровичу, як до гаранта Конституції, з проханням: навіть якщо ви уже прийняли рішення по кандидатурі аграрного міністра, уважно подивіться ці дебати. І ви зрозумієте, чого та яких змін насправді хоче ринок. Ви набираєте прогресивних людей у свою команду, які сповідують ваші принципи й підходи, які з легкістю і без сумніву повторять їх – бо це основа та принципи. 19 квітня ви Володимир Олександрович не злякалися і конкретно у вічі кожному українцю розповіли й по полицях розклали хто ви, де «кіт» і де «мішок». Тому у вас підтримка за 75%. Андрій Гордійчук, Мар'ян Заблоцький, Вадим Івченко, Леонід Козаченко, Алекс Ліссітса, Владислава Магалецька-Рутицька, Олексій Мушак, Іван Мірошніченко, Олексій Павленко, Ірина Паламар, Зиновій Свереда, Ольга Трофімцева, Іван Слободяник, Юрій Крутько, Іван Чайківський, Віталій Ільченко, Сергій Глущенко, Тарас Висоцький — ми віримо, що ви не «коти у мішку». Ринок вважає вас лідерами, покажіть країні, як слід правильно змінити обличчя агросеткору! Стадіон – так стадіон!», — говорить головний редактор AgroPolit.com.

 Довідка: Україна Інформ – унікальне інформаційне агентство з власним медіапорталом, побудованим на сучасних технологіях. Їхнім продуктом можуть користуватися усі медіаресурси, без жодних обмежень у повторах і часі. Воно проводить унікальні обговорення, суспільні слухання, прес-конференції та телемости на високому технічному рівні, залучаючи учасників з різних країн. Їхні канали зв’язку та технічні можливості дозволяють робити одночасно 30 тисяч стрімів, з почерговим переключенням кожного учасника. Адреса: Україна, Київ, вул. Кирилівська (Фрунзе) 102, Офіс УНТ (Українське Народне Телебачення).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 серпня 2019
Завтра обговорять нову стратегію розвитку агросектору
28 серпня о 13.00 в приміщенні «Україна Інформ» (вул. Кирилівська (Фрунзе), 102) розпочнуться онлайн-дебати,...
26 серпня 2019
Кандидатам на посаду аграрного міністра пропонують пройти онлайн-дебати за прикладом Зеленського
AgroPolit.com запрошує 28 серпня на онлайн-дебати в приміщення «Україна Інформ» 18 кандидатів на посаду аграрного...
24 серпня 2019
Нова аграрна стратегія держави – в День Незалежності України
Колектив AgroPolit.com вітає всіх із 28-річчям України. До Дня Незалежності України редакція AgroPolit.com підготувала опитування про подальший...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...