«Укрзалізниця» разом з ЄБА обговорили введення єдиного тарифу для прогону порожніх вагонів
«Укрзалізниця» разом з ЄБА обговорили введення єдиного тарифу для прогону порожніх вагонів

Керівники Укрзалізниці разом із представниками Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) обговорили введення єдиного тарифу для прогону порожніх вагонів. Про це повідомляє медіа-центр «Магістраль» ПАТ Укрзалізниця.

Нагадаємо, що нестача локомотивів призведе до $17 млрд збитків для аграріїв.

На даний момент вартість перевезення порожніх вагонів відрізняється в залежності від класу вантажів, що, на думку фахівців Укрзалізниці, не має жодного економічного обґрунтування. У ході дискусії в головному офісі товариства компанії – члени ЄБА надали свої зауваження та розрахунки щодо уніфікації тарифів для порожнього пробігу вантажних вагонів.

В повідомленні ідеться, що програма зближення тарифних класів та уніфікації тарифів для порожнього пробігу має на меті зменшити збитковість перевезень позакласних (соціальних) вантажів і порожніх вагонів, загалом забезпечити економічну обґрунтованість тарифів у відповідності до зростання цін та усунути перехресне субсидування під час перевезення різних видів вантажів.

В.о. голови правління публічного товариства Євген Кравцов запевнив, що Укрзалізниця розгляне аргументацію учасників ринку.

Також було обговорено зміни в порядку нарахування вартості користування вагонами власності ПАТ «Укрзалізниця».

За дорученням уряду ми запровадили прозорі механізми формування ринкової вартості вагона Укрзалізниці. Тут ми намагаємось рухатися планово та поетапно, у діалозі з вантажовласниками. Разом з тим після здійснених заходів з дерегуляції вагонної складової відзначаємо, що вагон Укрзалізниці все одно залишається дешевшим від вагонів інших власників, – розповів Євген Кравцов.

Тому Укрзалізниця продовжуватиме вдосконалювати модель тарифної політики в галузі.

Крім того, керівник Укрзалізниці відзначив, що процес дерегуляції супроводжується активним нарощуванням парку у відповідності до потреб ринку. Є всі підстави очікувати, що збалансоване насичення вагонного парку внаслідок дерегуляції відбудеться в останньому кварталі поточного року.

Всі кошти, отримані від індексації тарифів до останньої копійки йдуть на капітальні інвестиції. Ми також визначили три основні пріоритетні напрямки розвитку тяги: закупівля нової техніки, модернізація існуючої та залучення коштів приватних інвесторів у сферу оновлення тягового рухомого складу,  – запевнив Євген Кравцов.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 серпня 2018
«Укрзалізниці» запропонували стратегію виходу з кризи на 5 пунктів
Підприємці та громадяни понесуть збити на рівні сотень мільйонів доларів після закриття 99 станцій з відвантаження та інших нововведень...
17 серпня 2018
«Собака на сіні», або Як «Укрзалізниця» зловживає транспортною монополією
На початку червня «Укрзалізниця» озвучила аграріям чергові «хороші новини», які пролунали як «вирок». Чиновники...
17 серпня 2018
Названо збитки, які понесе бізнес від закриття станції та підняття тарифів «Укрзалізницею»
Сотні підприємств, тисячі товаровиробників та сотні тисяч людей понесуть збити на рівні сотень мільйонів доларів, після закриття 99 станцій з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...