«Самооборона підприємців» нарощує кількість прихильників серед бізнесу, депутатів і лідерів думок
«Самооборона підприємців» нарощує кількість прихильників серед бізнесу, депутатів і лідерів думок

Все більше людей долучається до лав громадської платформи з протидії рейдерству та протистоянню тиску силовиків на бізнес ГО «Самооборона підприємців». Про це в ексклюзивному інтерв’ю  AgroPolit.com розповів народний депутат («Самопоміч»), член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко.

Нагадаємо, що саме Мірошніченко ініціював її появу. Підстава – збільшення у країні випадків силового захоплення бізнесу та посилення тиску правоохоронців на підприємців. Минулого місяця Україну сколихнула ситуація довкола с. Бережинка, де пролилася кров людей. Наразі, за даними АФЗУ, вже зафіксовано 570 випадків рейдерства фермерських господарств. Напередодні появи ГО «Самооборона підприємців» бізнес звернувся до  керівництва країни щодо протидії фактам рейдерства. Однак влада відреагувала мляво: антирейдерську комісію пообіцяли запустити  лише  восени. Тож люди почали об’єднуватися самостійно.  

«Наше основне завдання – це реальна допомога, повернення віри людей у те, що не всі однакові, й правда сильніша навіть за розумних та озброєних владних поганців. У нас професійні, самодостатні та ідейні люди, які працюють, а не відпочивають, розуміючи відповідальність за інших людей», – пояснив він.

За словами Мірошніченка, ГО підтримали багато впливових людей (депутати майже всіх фракцій, журналісти, воїни АТО, лідери думок).

В аграрному комітеті багато професійних та вольових людей. Леонід Козаченко, Олександр Бакуменко, Олег Кулiнiч, Микола Кучер, Вадим Iвченко, Сергій Лабазюк, Єгор Соболєв, Олег Березюк, Павло Костенко та багато інших. Долучаються журналісти, лідери громадських думок, представники бізнесу. Всі члени наглядової палати, спікери, профільні та професійні асоціації будуть публічно представлені. Працівників, юристів, детективів, аналітиків вибирають за професійними критеріями та репутацією», – уточнив він.

На думку ініціатора появи «Самооборони підприємців» Івана Мірошніченка, єдиним фронтом буде простіше протидіяти силовим захопленням бізнесу та порушенню прав підприємців.

Рейдерство сьогодні – це узаконений грабіж, який може зачепити кожного. Це ракова «пухлина». Якщо ми не  ліквідуємо її основу й «метастази», то вона розповзеться по всій країні. Цього не можна допустити, інакше завтра інфікованим може бути кожен», – підсумував народний депутат.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 серпня 2017
Ольга Матвіїва: Петренко уже давно мав би бути на полях разом із фермерами, які постраждали від рейдерів
В Україні створюють громадську платформу протидії  рейдерству та тиску на бізнес. Її назва — ГО «Самооборона...
3 серпня 2017
Павло Петренко блокує створення антирейдерської групи — заява
Міністр юстиції України Павло Петренко блокує створення Антирейдерської комісії уряду. Про це заявив президент Асоціації фермерів і приватних...
21 липня 2017
На Кіровоградщині — ще один випадок рейдерства агропідприємства
Ситуація зі спробою рейдерського захоплення ПСП ім. Димитрова, що в с. Добре на Кіровоградщині, загострилася. У середу 19 липня знову виник конфлікт...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...