Виробництво у сільському господарстві у 2021 році зросло на 13% — Мінекономіки
Виробництво у сільському господарстві у 2021 році зросло на 13% — Мінекономіки

За 9 місяців 2021 року ВВП країни збільшився на 2,1%. Сфера промисловості також демонструє зростання виробництва. Зокрема, за 10 місяців поточного року у сільському господарстві спостерігалося прискорення зростання виробництва на 13%. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Повідомляється, що 9 грудня відбулася онлайн-зустріч на рівні голів Координаційної Ради з питань економічного співробітництва з Японією при Міністерстві економіки України та Комітету ділового співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу «Кейданрен». Очолили захід перша віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко та голова Комітету «Кейданрен», Голова Ради директорів корпорації «Марубені» Фумія Кокубу.

Юлія Свириденко відмітила, що Україна і Японія мають великі перспективи для розвитку взаємовигідної економічної співпраці, зокрема, йдеться про торговельну лібералізацію, розширення інвестиційної присутності японського бізнесу в Україні, спільна взаємодія в глобальних проектах.

Юлія Свириденко поінформувала японських колег щодо економічної ситуації в Україні, яка в умовах обмежень, викликаних пандемією COVID-19, наразі характеризується відновленням активності та зростанням. Так, за 9 місяців 2021 року ВВП країни збільшився на 2,1%. Сфера промисловості також демонструє зростання виробництва на 1,4% за 10 місяців поточного року, у сільському господарстві за підсумком січня-жовтня спостерігалося прискорення зростання виробництва на 13%.

Перша віце-прем’єр-міністр наголосила, що за підсумком січня-вересня 2021 року обсяг освоєних капітальних інвестицій в Україні зріс на 9,7% порівняно з відповідним періодом минулого року. Зокрема, японські інвестиції в Україну станом на 30.06.2021 склали $229,6 млн (+ $20,2 млн). На сьогодні одним із перспективних механізмів залучення нових інвестицій у державний сектор економіки України є державно-приватне партнерство. Українська сторона зацікавлена у залученні японського бізнесу до реалізації інфраструктурних проектів.

В свою чергу заступник Міністра Тарас Качка підкреслив, що значним поштовхом для розвитку торговельно-економічної співпраці між двома країнами стане укладання Угоди про вільну торгівлю.

За 9 місяців поточного року товарообіг між Україною та Японією склав $1,1 млрд, що на 35,6% більше за аналогічний період минулого року. Зокрема, експорт України збільшився у 2,3 рази. Лібералізація торгівлі сприятиме реалізації торгового потенціалу між нашими країнами та стимулюватиме бізнес-партнерство», — зауважив Тарас Качка.

Сторони обговорили інші важливі аспекти економічної співпраці та наголосили на важливості реалізації спільних бізнес-проектів у сфері енергетики, літакобудування та авіації, машинобудування, ІТ, туризму, сфері охорони навколишнього середовища та ін.

Нагадаємо, що 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 грудня 2021
МЗС України ініціює співробітництво з Султанатом Оман у сфері сільського господарства
Міністерство закордонних справ України ініціює співробітництво з Султанатом Оман у сфері сільського господарства. Про це повідомляє пресслужба...
25 червня 2021
Уряд планує залучити французьких інвесторів у сільське господарство
Українська економіка відкрита для реалізації інвестиційних проектів з Францією. Про це повідомляється на Урядовому порталі. Перший...
19 березня 2021
Україна зацікавлена у початку переговорів про ЗВТ з Японією – посол
Україна зацікавлена у початку переговорів щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі з Японією. Про це заявив посол України в Японії Сергій...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...