Проведено аналіз діяльності фракції «Самопоміч» у сфері АПК
Проведено аналіз діяльності фракції «Самопоміч» у сфері АПК

AgroPolit.com продовжує аналізувати діяльність політичних партій. Цього разу під прицілом опинилася фракція «Самопоміч». Детальний аналіз читайте у спецпроекті видання ««Аграрні зусилля» фракції «Самопоміч» – ККД доволі високий».

Нагадаємо,AgroPolit.com вже проаналізував зроблене БПП, «Батьківщиною», «Народним фронтом», «Радикальною партією». Яскравих моментів у всіх вищеназваних політсил для АПК було небагато, а в окремих – навіть обмаль.

Аналіз «Самопомочі» показав,  що попри новоспеченість  цієї політсили, її здобутки на аграрній ниві суттєві й визначаються присутністю в її лавах окремих важковаговиків, та й загалом залежністю командної гри у принципових для АПК питаннях.

Головна її відмінність від решти політсил уже названих – фактична відсутність притаманного майже всім українським політикам дисбалансу у співвідношенні «слова та справи». Порівнянні, приміром, зі співмірною за кількістю депутатських «багнетів» фракцією «радикалів», «аграрних» гасел і меседжів із вуст лідерів «Самопомочі» лунало небагато. Те ж стосується і програмних документів. Певно, тому, що на момент попередніх виборів політсила більше орієнтувалася на представників інтелігенції і, так би мовити, «міський електорат». А коли доходило до справи, відстоювати інтереси селян у багатьох випадках допомагала саме принципова позиція «Самопомочі».

Одним із ключових задань у сфері АПК для фракції є «підтримка та розвиток фермерських господарств, а особливо «сімейних».

Залучення інвестицій для розвитку агропідприємництва. Надання пріоритету фермерським господарствам за проведення тендерних закупівель коштом обласного бюджету. Запровадження програми часткової компенсації відсоткової ставки для фермерських господарств. Заборона вирубування захисних лісосмуг», – сказано в ній про одне з ключових завдань в АПК для регіону.

Більше читайте за посиланням.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...