На Львівщині уряд Канади інвестує $1 млн у молокопереробний завод
На Львівщині уряд Канади інвестує $1 млн у молокопереробний завод

Уряд Канади виділить $1 млн на будівництво кооперативного молокопереробного заводу в рамках канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Про це повідомляє сайт Львіської обласної державної адміністрації (ЛОДА).

Нагадаємо, що, згідно з офіційними даними, динаміка надходження молока на промпереробку залишається стабільною. У переробку надходить 4 млн т молока, з яких 1 млн т у молочному еквіваленті вивозиться з України.

Також повідомляється, що решту, – $300 тис. – інвестують виробники молока, які здаватимуть на завод від 100 до 1500 л/день. Завод побудують у смт Красне Буського району Львівської області.

Сильна економіка – це сильна держава, а розвиток молочних ферм та кооперативів – це черговий крок до зміцнення нашої економіки. Ми відкриті до ідей фермерських господарств і готові сприяти їхній реалізації", – зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні  Роман Ващук відзначив, що така подія підкреслює важливість тих змін, які сьогодні відбуваються в державі.

Вони не просто відбуваються, ці зміни робите ви. Кооперативний рух має всі підстави стати відчутним гравцем на ринку сільського господарства. Ми робили цілу низку проектів у галузі сільського господарства, але вони всі будуть реальними, якщо цей наріжний камінь, що ми його ставимо сьогодні, в майбутню будівлю першого кооперативного молокопереробного заводу дасть поштовх для розвитку вашого фермерства та кооперації і сприятиме підвищенню добробуту малих виробників молока", – сказав Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні.

Також повідомляється, що за час реалізації проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» на Львівщині відкрили 40 нових сімейних ферм, створили лабораторію молока для консультування виробників та 20 нових послуг з доїння корів на пасовищі для понад 800 корів, також 52 малі й середні господарства отримали технологічну підтримку у виробництві кормів, впровадили систему аналізу діяльності у 7 кооперативах з використанням системи PerformCoop (програми обміну досвідом і знаннями в області управління змінами), до того ж, кооперативне об’єднання «Рівноправність» отримало молоковоз об’ємом 8 тонн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 липня 2018
Молоко 2-го гатунку прийматимуть на переробку ще 1,5 року, – Мінагрополітики
До 1 січня 2020 року молоко другого класу прийматиметься переробними підприємствами на будь-які цілі. Про це заявила заступник міністра аграрної...
7 червня 2018
За два місяці 2018 року Україна експортувала молока на $3,8 млн
За два місяці 2018 року Україна експортувала молока на $ 3,8 млн (5,42 тис. тонн). Про це повідомляють аналітики Pro-Consulting. Нагадаємо, що...
14 травня 2018
Від початку 2018 року Україна збільшила експорт тваринницької продукції
У І кварталі 2018 року Україна збільшила обсяг експорту тваринницької продукції. Про це проінформував заступник...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...