Динаміка виробництва, споживання, продажу та імпорту молочних продуктів 2005-2017 роки
Динаміка виробництва, споживання, продажу та імпорту молочних продуктів 2005-2017 роки

Згідно з офіційними даними, динаміка надходження молока на промпереробку залишається стабільною. У переробку надходить 4 млн т молока, з яких 1 млн т у молочному еквіваленті вивозиться з України. Про це свідчать дані інфографіки, опублікованої на AgroPolit.com.

Нагадаємо, українці на 15% зменшили споживання продуктів з пальмовою олією.

У 2017 році найбільше виготовляли сирів (35%) та цільномолочних продуктів (30%), вершкового масла та спредів (17%), сухого молока та казеїну (16%).

Цікаво, що за останні три роки значно зменшилося споживання молока та молокопродуктів. Якщо у 2014 році в середньому українець споживав близько 220 кг молока у рік, то у 2017 ця цифра впала до 202 кг.

Експерти розповідають, що виробництво сирних продуктів в Україні сягає до 70 тис. т. У переробку надходить 4 млн т молока, з яких 1 млн т у молочному еквіваленті вивозиться з України. 25-27 тис. т продається на внутрішньому ринку молочної продукції. Спредів – близько 25тис. т. Це найбільш ємкі продукти, які містять замінники молочних жирів. Виробництво сиру в нас сягає близько 100 тис. т (за винятком сирних продуктів). Загалом за минулий рік жирних сирів - 207 тис. т разом із сирними продуктами. Майже половина продукції сирної групи в Україні виробляється із використанням пальмової олії.

Детальніше із динамікою виробництва, споживання, продажу та імпорту молочних продуктів можна ознайомитися за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...