Оприлюднено результати роботи Мін'юсту за 2017 рік
Оприлюднено результати роботи Мін'юсту за 2017 рік

Сьогодні міністр юстиції Павло Петренко, перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька, заступники міністра юстиції Олена Сукманова та Світлана Глущенко, а також керівник Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк взяли участь у прес-конференції, в ході якої поінформували ЗМІ та громадськість про результати роботи Міністерства юстиції у 2017 році. Про це передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що жодної скарги на порушення договорів емфітевзису в Україні немає.

За словами Петренка, головними напрямками роботи відомства минулого року стали захист прав громадян та бізнесу, а також розвиток сучасних сервісів. Зокрема, було завершено розбудову повноцінної системи безоплатної правової допомоги, яку визнано однією з найкращих у світі.

«Нині в усіх куточках країни діє 551 точка доступу до безоплатної правової допомоги. Майже 880 тисяч українців звернулися до наших центрів та бюро за допомогою чи телефоном єдиного контакт-центру за консультацією. Сьогодні майже 8 000 000 українців мають право на отримання безоплатної правової допомоги», — розповів він.

Так само минулого року стартував загальнонаціональний просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який має кардинально змінити відносини громадянина та держави, навчити українців захищати свої права.

Він також звернув увагу на подальший розвиток проектів Міністерства юстиції «Шлюб за добу» та «Отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку».

Серед досягнень Міністерства юстиції перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька виокремила, що систему електронних торгів OpenMarket переведено на найбільш захищену технологію збереження даних Blockchain. Незабаром ця технологія використовуватиметься в усіх державних базах даних.

Заступник міністра юстиції Олена Сукманова зауважила, що антирейдерські агроштаби, які за ініціативи Мін’юсту працювали по всій Україні, стали прикладом ефективної взаємодії різних органів влади у спільній справі — протидії рейдерству.

На «гарячу лінію» агроштабів надійшло 615 дзвінків. Штаби розглянули 491 звернення громадян із загальних питань та 136 звернень з питань з ознаками рейдерства. Найголовніше — проти агрорейдерів порушено 17 кримінальних справ», — розповіла Сукманова.

Як повідомив керівник Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, у 2017 році до системи безоплатної правової допомоги звернулося у понад півтора рази більше громадян, ніж попереднього року. За його словами, це свідчить про запит громадян на таку допомогу, а також про довіру до системи з їхнього боку.

Серед пріоритетів нашої роботи у нинішньому році — посилення правових можливостей громад, а також підвищення якості надання безоплатної правової допомоги. Зокрема, через удосконалення чинної системи управління якістю, запровадження офісів громадського захисника та інституту наставництва, та відкриття сучасних комунікативних платформ у 5-ти найбільших містах. Наша мета — забезпечити якісні послуги правової допомоги усім, хто її потребує», — підсумував Олексій Бонюк.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 жовтня 2017
Україні з законопроектом про Blockchain допомагає ЄБРР
Європейський банк реконструкції і розвитку взявся за підготовку проекту закону про Blockchain для України. Про це повідомив радник голови Агентства...
17 жовтня 2017
Мартинюк охарактеризував технологію Blockchain в Україні
Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк надав характеристику нововведенню для державних реєстрів. Про це...
4 жовтня 2017
Озвучено ризики і проблеми запровадження земельного кадастру на базі Blockchain
Використання технології Blockchain для роботи Держгеокадастру містить серйозні ризики і призведе до ряду проблем. Таку думку висловив доктор...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...