Турецька компанія та «Аграрний фонд» побудують борошномельний комплекс
Турецька компанія та «Аграрний фонд» побудують борошномельний комплекс

ПАТ «Аграрний фонд» розпочинає переговорний процес щодо будівництва борошномельного комплексу з турецькою компанією Alapala Makina (промисловий підрозділ Alapala Group). Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

Голова правління Андрій Радченко розповів, що наразі вирішується питання, де саме буде розпочато будівництво борошномельного комплексу. І додав, що теоретично це може бути Київська область, де дуже висока концентрація хлібопекарських підприємств.

«Ми отримали від турецького виробника — компанії Alapala Group, однієї з двох найбільших світових компаній у борошномельній індустрії, пропозицію про постачання млинового обладнання. Фінансування буде здійснюватися турецьким «Ексімбанком» за ставкою EURIBOR (зараз нульовою) плюс 2,5%. Тобто, банк фінансує компанію Alapala, а вони із розстрочкою у п'ять років поставляють нам обладнання. Йдеться про кредит у 4,5 млн євро», — розповів Андрій Радченко.

Керівник "Аграрного фонду" також додав, що передбачувана потужність майбутнього борошномельного комплексу —150 тонн переробки зерна на добу.

Зараз в Україні діє близько 900 млинів, з яких лише близько 20 промислових, з обсягом переробки понад 100 тонн зерна на добу. Решта — локальні, які найчастіше заточені на приватні підприємства, мають локальний ринок збуту, а іноді й зовсім працюють під одного покупця», — зазначив він.

І додав, що окрім ефекту для підприємства, проект будівництва борошномельного комплексу матиме позитивний вплив для галузі та загального бізнес-клімату в державі, оскільки дасть сигнал міжнародним компаніям, що Україна залишається привабливою країною для інвестицій.

Варто зазначити, що наразі ПАТ «Аграрний фонд» не має власних виробничих потужностей, однак це не завадило Товариству зайняти 12% ринку борошна в Україні.

Довідка: Alapala Group (Туреччина) включає в себе 7 компаній, які працюють у промисловості, виробництві продуктів харчування, зовнішній торгівлі та будівництві.

Alapala Makina заснована в 1954 р, є найстарішим і головним підприємством Alapala Group. Компанія спеціалізується на будівництві об'єктів харчової промисловості та виготовленні обладнання для виробництва, транспортування та переробки зернових культур. Alapala Makina посідає друге місце серед найбільших світових підприємств у сфері виробництва та будівництва обладнання для борошномельної промисловості.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 жовтня 2017
Китай збільшує імпорт українського борошна
На початку 2017/18 сезону Україна продовжила збільшувати експорт борошна. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в...
9 жовтня 2017
«Аграрний фонд» знайшов зникле борошно на 5 млн грн
Під час планової перевірки на ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» співробітниками ПАТ «Аграрний фонд» була...
16 вересня 2017
Підприємства борошномельної галузі мають інвестувати в новітні технології виробництва
Підприємства борошномельної галузі мають інвестувати в новітні технології виробництва та енергозберігаючі технології задля зниження собівартості...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...