«Аграрний фонд» знайшов зникле борошно на 5 млн грн
«Аграрний фонд» знайшов зникле борошно на 5 млн грн

Під час планової перевірки на ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» співробітниками ПАТ «Аграрний фонд» була виявлена нестача борошна, яке належить фонду і перебувало на зберіганні КХП. Про це йдеться на сайті «Аграрного фонду».

За попередніми оцінками фахівців ПАТ «Аграрний фонд», нестача борошна на складах КХП складає близько 800 тонн загальною вартістю 5 млн грн.

Співробітники Івано-Франківського КХП чинили спротив і не допускали фахівців ПАТ «Аграрний фонд» на територію підприємства для проведення перевірки.

Що ж до зерна, яке належить ПАТ «Аграрний фонд» та перебуває на зберіганні КХП, то службові особи КХП відмовилися надати необхідну інформацію і не дали змоги провести необхідну перевірку. На територію підприємства для перевірки не допускаються також представники інших компаній (зокрема, приватних), які зберігають зерно на КХП. У зв'язку з цим виникають сумніви щодо фактичної наявності зерна на даному елеваторі.

Відповідні заяви про викрадення державного майна, яке належить ПАТ «Аграрний фонд», направлені до Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Військової прокуратури України.

Варто зауважити, що керівництва КХП на підприємстві увесь цей час не було. Більш того, оскільки директор ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» уже протягом декількох місяців не з'являвся на підприємстві, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з питанням доцільності подальшого перебування Володимира Дегтяра на посаді директора підприємства.

Окрім зазначених збитків, на сьогодні борг ДП «Івано-Франківський КХП» перед ПАТ «Аграрний фонд» складає 1,3 млн грн. Даний інцидент суттєво не позначиться на прибутковості компанії в поточному році», — йдеться у повідомленні. 

Довідково: ПАТ «Аграрний Фонд» входить до переліку найприбутковіших державних підприємств, котрі належать до сфери управління Мінагрополітики. Зокрема, прибуток ПАТ «Аграрний фонд» за перше півріччя 2017 року склав 70 млн грн. Загалом же за два останні роки, після зміни керівництва, ПАТ «Аграрний Фонд» перерахував податків і дивідендів до державного бюджету на суму понад 1,2 млрд грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 квітня 2018
На Київщині відкриють борошномельний комплекс потужністю 200 т
Компанія Grain Alliance на базі Яготинського хлібоприймального підприємства (Київська область) запустить борошномельний комплекс потужністю 200 т....
1 лютого 2018
Український виробник борошна виходить на ринок Нігерії
Підприємство-експортер ТОВ «Українська борошномельна компанія» (Черкаська обл.) планує здійснювати поставки борошна до Федеративної...
5 січня 2018
Україна збільшила експорт борошна
Станом на 3 січня з початку маркетингового року було експортовано 215,8 тис т пшеничного борошна. Про це з посиланням на ДФС повідомляє прес-служба...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...