Звіт про результати антирейдерських штабів — Онлайн
Заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова

Зараз звітує заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова. Дивіться Онлайн разом із AgroPolit.com.

Нагадаємо, що раніше аграрії заявляли про те, що комісія при Мін’юсті «кришує» рейдерів.

Справа з підприємством «Нива-2010» почалася ще 26 червня цього року, коли рейдери вперше спробували захопити господарство. Відтоді й до сьогодні, «Нива-2010» була у «підвішеному» стані, а Комісія при Мін'юсті не поспішала з розглядом справи.

«На «гарячу лінію» оперативних штабів надійшло 124 дзвінки, оперативні штаби розглянули 109 звернень із загальних питань, до оперативних штабів надійшло 21 звернення з питань рейдерства, порушено 5 кримінальних справ. Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги Мін'юсту здійснили 338 виїздів до віддалених районних центрів та селищ», — зазначила Сукманова.

За словами заступника міністра, працівники штабів обробили близько 2 тис. звернень громадян, зробили 300 виїздів по всіх селах.

«Збираємо людей в сільські ради, виставляємо палатки, консультуємо і поширюємо інформацію про діяльність антирейдерських аграрних штабів, щоб люди знали, до кого звертатися», - додала вона.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 вересня 2017
Рейдерську ОЗГ вже сформовано — деталі
Сьогодні в Україні вже сформовано рейдерську організовану злочинну групу, котра як ніколи раніше екзальтована навколо того, щоб захопити все, що...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...