Домогосподарства на сході України отримують добовий молодняк птиці
Домогосподарства на сході України отримують добовий молодняк птиці

ФАО продовжує надання гуманітарної допомоги східній Україні, котра страждає від збройного конфлікту, приділяючи особливу увагу сільському населенню, яке проживає уздовж лінії зіткнення. Про це повідомляють у Регіональному відділенні ФАО для Європи і Центральної Азії.

На цей раз близько 2750 домогосподарств, розташованих в межах восьмикілометрової зони, отримають добовий молодняк птиці. Ця допомога є частиною програми ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях в Україні, вартість якої в даний час оцінюється в 2,3 мільйона доларів США.

Кожне домогосподарство-бенефіціар отримає 30 курчат, або 25 каченят, або 25 індичат. Така кількість молодняка птиці була рекомендована експертами ФАО на основі вивчення потреб і можливостей господарств-бенефіціарів з вирощування домашньої птиці на присадибних ділянках.

Сім'ї-бенефіціари матимуть повні покрокові інструкції з розведення молодняка птиці — як для власного споживання, так і в комерційних цілях — разом із десятьма кілограмами повноцінного стартерного комбікорму. Цей комбікорм спеціально розроблений для забезпечення натурального і здорового харчування молодняка домашньої птиці.

Надання молодняка птиці послужить розвитку фермерських господарств і зробить свій внесок у забезпечення зростання виробництва яєць і м'яса з високим вмістом білка.

Розподіл домашньої птиці здійснюється в 56 селах Донецької області і 15 селах Луганської області, починаючи з 6 червня, і має завершитися на поточному тижні в деяких найбільш важкодоступних населених пунктах.

В останні місяці ФАО надала допомогу близько 6000 фермерських господарств, розташованих уздовж лінії зіткнення, шляхом надання різних видів сільськогосподарських засобів виробництва: насіннєвої картоплі, обладнання для крапельного зрошення, кормів для худоби, а також домашньої птиці. Наступний етап надання гуманітарної допомоги буде спрямований на підтримку ще 10 000 фермерських господарств, які несуть серйозні збитки від збройного конфлікту, що триває.

Наприкінці літа робоча група ФАО з надання надзвичайної допомоги в Україні планує розподілити між нужденними фермерськими господарствами насіння соняшнику і кукурудзи, кроликів, посівний часник, корми для худоби та інші засоби виробництва сільськогосподарського призначення.

Програма ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях фінансується урядами Канади та Франції і з власних коштів ФАО. В цілому, фінансування направлено на підвищення продовольчої безпеки понад 45 000 осіб, які проживають уздовж лінії зіткнення.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 вересня 2017
ТОП-4 області за кількістю поголів'я птиці
Найбільшу кількість птиці зафіксовано у Вінницькій (30,16 млн голів), Київській (28,28 млн голів), Черкаській (24,78 млн голів) і Дніпропетровській...
14 серпня 2017
Названо причини подорожчання м'яса птиці
Збільшення експортних поставок грає ключову роль у підвищенні внутрішніх цін на м’ясо птиці. Про це повідомляє Асоціація «Союз...
17 липня 2017
В Україні стартував проект ФАО щодо безпеки рибних продуктів
Офіційно стартував проект ФАО, головною метою якого є створення сучасної національної системи безпеки харчових продуктів у рибному господарстві....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...