Ринок органічної продукції зростатиме на 15% щороку
Ринок органічної продукції зростатиме на 15% щороку

Внутрішнє споживання органічних продуктів цього року може сягнути 25 млн євро. Такий прогноз озвучила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Вона підкреслила, що ринок органічної продукції вже близько двох десятиріч є найдинамічнішим у секторі продовольства і він стає популярною альтернативою традиційним продуктам. Обговорення цього питання та інших перспектив органіки відбулося під час круглого столу «Органічне виробництво – пріоритетний напрям аграрного сектору України» у рамках ХХІХ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО – 2017».

 

Сподіваюся, що ініціативи міністерства, як, наприклад, проект Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», стануть одним з поштовхів до стрімкого розвитку українського органічного ринку. Маємо підстави очікувати зростання обсягу внутрішнього ринку органіки до 25 млн євро вже цього річ, а у подальшому — приріст у 15% щороку», — сказала Ковальова.

Заступник міністра підкреслила, що Мінагрополітики спільно з органічним сектором активно працює над удосконаленням законодавчої бази України щодо органічного виробництва.

Головне завдання, і це прописано у законопроекті «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», — це гарантування споживачам впевненості у продуктах, які марковані як органічні», — зазначила вона.

На її думку, внесення змін до органічного законодавства позитивно вплине на захист учасників органічного ринку від недобросовісної конкуренції та забезпечить прозорі умови ведення діяльності в органічній сфері.

Окрім цього, новий закон підвищить конкурентоспроможність української продукції та розширить ринки збуту органіки», — наголосила Олена Ковальова.

Учасники круглого столу підкреслили, що зазначеним проектом закону, у разі його прийняття, передбачається розробка та ухвалення понад 20 нормативно-правових актів. Зокрема затвердження: державного логотипу для органічної продукції; форм документації на органічну продукцію; вимог до органічного виробництва, сертифікації, обігу та маркування органічної продукції; ведення Реєстру операторів, Реєстру органів сертифікації та Реєстру органічного насіння та інших.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 липня 2017
Олена Ковальова: Органічний сектор потребує прийняття нового закону
Виробництво органічної продукції — один із найбільш динамічних секторів в українському АПК. За даними Мінагрополітики, за останні 5 років...
21 червня 2017
Олексій Мушак: Законопроект про органічне виробництво – це шанс для малих фермерів вийти на експорт
Робоча група з удосконалення законодавства щодо органічного виробництва при Мінагрополітики звернулась до народних депутатів із проханням вже у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...