В Аграрній партії треба міняти: лідера, структуру та фінансову систему
В Аграрній партії треба міняти: лідера, структуру та фінансову систему

Останні реформи структури в Аграрній партії України (АПУ) доведуть політсилу до занепаду. Таку точку зору висловив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com член АПУ, колишній голова Донецької парторганізації Дмитро Козацький.

На думку Дмитра Козацького, рішення партії від 4 грудня 2016 року, коли в АПУ змінили склад президії і політради, треба відміняти. Це рішення протягнули підкилимно та без попередження частини партійців. Аграрії розцінили такий крок голови партії Віталія Скоцика, як витіснення з партії неугодних і посилення в керівництві політсили групи «нашоукраїнців»

Звісно, потрібно провести з’їзд якнайшвидше. Не варто було робити ті «узурпаторські» зміни, які дають змогу голові партії стати диктатором. Порівняйте статут Всесоюзної комуністичної партії більшовиків (ВКПб) та Аграрної партії – і ви зрозумієте, звідки вони його переписали», – заявив він.

За його словами, члени АПУ це розуміють, але йти з партії не хочуть. Нажаль Скоцик їх не чує та не згодний щось міняти.

Ситуацію завжди можна змінити, якщо є добра воля двох сторін. Розумієте, люди не хочуть іти з Аграрної партії. Хоча, якщо змусять, то підуть у альтернативні проекти. Аграрії хочуть домовитися. Та, на жаль, керівництво партії мало що робить, щоб піти їм назустріч. Я вважаю, що збереглися ще люди, які думають інакше. Їх важко поки що назвати «критичною масою», але вони розуміють, що треба щось міняти. Я гадаю, якщо з’їзд не відбудеться, то ця маса або піде з Аграрної партії, або її «перемелють», пережують і виплюнуть», – каже член АПУ.

За його ствердженнями, зміни в політсилі на краще відбудуться тільки, якщо змінити три речі

Основні три питання, які треба винести на обговорення – це лідер, структура, фінансування. В аграрній партії треба об’єднати всіх: олігархів і дрібних та середніх виробників. У партії потрібно зробити більш прозорими звіти про фінансові надходження та витрати, особливо те, що стосується центрального апарату», – додав Дмитро Козацький.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...