Сільський голова та землевпорядник вимагали хабар
Вилучено неправомірно одержані кошти

На Хмельниччині під час одержання неправомірної вигоди в розмірі понад 50 тис. грн викрито голову сільської ради та посадовця землевпорядної організації. Про це повідомяється на сайті ГПУ.
                            
18 травня 2017 року за безпосередньої участі працівників Городоцької місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час одержання хабара викрито голову однієї із сільських рад Віньковецького району та посадовця землевпорядної організації.

Сільський голова та землевпорядник вимагали від місцевого жителя, учасника АТО, неправомірну вигоду в загальному розмірі $2 тис. за погодження дозвільної документації щодо виділення двох земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства по 2 га кожна та подальше сприяння у позитивному вирішенні зазначеного питання в Головному управлінні Держгеокадастру в області.

Правоохоронцями викрито посадову особу органу місцевого самоврядування та посадовця землевпорядної організації безпосередньо під час одержання ними обумовлених сум неправомірної вигоди в розмірі 10,5 тис. грн та 43 тис. грн відповідно.

Неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудове розслідування вказаного кримінального провадження здійснюється слідчим відділом Віньковецького відділення поліції Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва місцевої прокуратури.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...