Нідерландський бізнес зацікавлений інвестувати у сільське господарство в Україні
Вінницьке сільське господарство проінвестують Нідерланди

Нідерландський бізнес зацікавлений інвестувати у сільське господарство та виробництво продуктів харчування Вінниччини. Про це повідомиляє AgroTimes з посиланням на Вінницьку облдержадмністрацію.

Представники 17 нідерландських компаній, які пропонують продукцію та послуги для сільського господарства та виробництва продуктів харчування, обговорили з вінницькою місцевою владою та бізнесменами можливості співпраці у сфері виробництва продуктів харчування, рослинництва та посадкового матеріалу, логістики та біоенергетики. 

 

Наш регіон доволі тісно співпрацює з представниками саме голландського бізнесу, особливо в сфері впровадження новітніх технологій, ‒ зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Він підкреслив, що Вінницька область посідає перше місце за обсягами валової продукції сільського господарства в Україні і є дуже зручною в плані логістики.

Впевнений, що наш регіон має багато інвестиційно привабливих сторін, які однозначно зацікавлять представників голландської торгової місії», ‒ додав Валерій Коровій.

В свою чергу Кейс Кломпенхаувер висловив глибоке переконання, що подальше економічне співробітництво України та ЄС, зокрема з Нідерландами, має надважливе значення та пропонує багато можливостей для обох сторін.

Ключове завдання полягає в тому, щоб відійти від старої моделі економіки виробництва продукції без доданої вартості і перейти до сучасної відкритої моделі, яка б стимулювала використання нових можливостей», ‒ зазначив посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер.

Окрім того, міжнародні партнери та учасники місії поділилися своїм досвідом щодо залучення міжнародних фінансових інструментів для підтримки спільних проектів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 липня 2017
Нідерланди нададуть Україні нові агротехнології
20 липня 2017 року в Києві було створено Нідерландсько-українську ділову раду, завданням якої стане активізація українського експорту в Нідерланди, а...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...