Керівництво АПУ почало готуватися до виборів
Керівництво АПУ почало готуватися до виборів

Аграрна партія України планує нові вибори.Таку думку висловив у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, напередодні політрада АПУ закликала своїх членів-депутатів, що входять до фракції БПП у Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партійні квитки або вийти з цих фракцій. Два народні депутати від «Блоку Петра Порошенко» (БПП) Олександр Бакуменко та Леонід Козаченко, згідно цієї заяви, повинні вийти з коаліції.

 

У Скоцика сьогодні великий відсоток вождизму і бажання зайняти симпатичну нішу на електоральному полі виборців. Все вказує на те, що вище керівництво АПУ почало готуватися до виборів. Вони думають, що заскочать на місця в Раді на хвилі популізму. Але не треба порівнювати парламентські вибори з місцевими. Рейтинг Аграрної партії сьогодні близько 1%. І на фоні цього бачимо одну особу, яка постійно скрізь їздить, проводить якісь форуми, на біг-бордах висить її фото, але результату немає! Я сьогодні є  в.о. голови аграрного комітету, та жодного законопроекту від Аграрної партії в комітет не надійшло. Оце і є показником ефективності роботи її  лідера та керівництва. Це вам не словами смітити. Зате є пусті лозунги: «Ми дамо, ми зробимо…». Немає питань, але що ви вже робите і даєте? Ми з Козаченком – парламентські «провідники», які готові підтримати всі конструктивні ініціативи АПУ, допомогти з їхньою реалізацією, але біда в тому, що ані Скоцик, ані його зами жодних ініціатив не подають. Я – автор 120 законопроектів, 17 з них стали законами, які допомагають розвиватися аграрному сектору. У реалізації цих законопроектів брали участь національні асоціації і фермери, маючи досить активну позицію», – заявив він.

На його думку, на Скоцика впливають люди з близького оточення.

Партія втрачає сьогодні демократичність, і це обов’язково  призведе до  якогось  внутрішньопартійного розколу, який зіграє тільки проти неї. Я раніше дуже не хотів говорити на цю тему, бо проти будь-якого розколу. Адже в країні, де розвивається аграрна сфера, має бути політична партія, яка б захищала інтереси АПК. Втім, цього не відбувається. Підтвердження більш ніж досить: усі бачили, як «відсували» від управління партією Геннадія Новікова з позиції заступника голови партії, хоча більше половини  парторганізацій у партії були саме із «Аграрного союзу». Це просто вражає», – каже Олександр Бакуменко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...