Бакуменка поставили перед вибором між БПП і Аграрною партією
Бакуменка поставили перед вибором між БПП і Аграрною партією

Аграрна партія закликала своїх членів-депутатів, що входять до фракції БПП у Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партійні квитки або вийти з цих фракцій. Про це йдеться в заяві Політради Аграрної партії щодо неприпустимості перебування депутатів-членів партії у провладних фракціях.

Автори заяви вважають, що головними підсумками року роботи Уряду під керівництвом Володимира Гройсмана стало занурення країни у бідність і поглиблення економічної кризи. І відповідальність за це несуть також усі народні депутати, що проголосували за прийняття Програми дій цього Уряду та підігрували йому в законодавчій площині. Насамперед – народні обранці, які входили і входять у Коаліцію «Європейський вибір».

Саме при цьому Уряді головну галузь економіки – агропромисловий комплекс – було остаточно позбавлено стимулів для розвитку. Спостерігається падіння виробництва, закриття тисяч сільгосппідприємств, зростання безробіття у селах. Як наслідок – різке підвищення цін на продукти харчування, що вдарило по всіх українцях. Заради продовження співпраці з МВФ влада взяла на себе зобов’язання поспіхом відкрити ринок землі сільськогосподарського призначення з 2018 року, що обернеться грабунком народу», - наголошується в заяві.

За рівнем корупції Україна за рік перемістилася з 7-го на «почесне» 1-е місце серед 41 країни Європи, Близького Сходу, Індії й Африки. Більш ніж 60% українців живуть за межею бідності – за даними ООН. Однак вина за ситуацію лежить не лише на Уряді, а й на депутатах, що працювали в його орбіті, вважають в Аграрній партії.

Аграрна партія сьогодні не є парламентською, однак деякі її члени входять до складу фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді. Ці люди неодноразово голосували за рішення, які суперечать ідеології та програмним засадам Аграрної партії. На цих депутатах також лежить відповідальність за провальний рік без справжніх реформ», - сказано в заяві.

Політрада вважає, що частина відповідальності лежить і на депутатах місцевих рад, які прийшли у владу під прапорами Аграрної партії, але протягом своєї депутатської каденції голосували в унісон із представниками партій влади в обласних, міських, районних радах.

Аграрна партія не бере відповідальності за дії нинішньої влади, які поставили країну на межу економічної та соціальної катастрофи. Тому від імені виборців та однопартійців вимагаємо від депутатів-аграріїв усіх рівнів: якщо ви є народним депутатом в одній із провладних парламентських фракцій – терміново вийдіть із фракції або припиніть членство в Аграрній партії; якщо ви є депутатом-аграрієм в одній із місцевих рад, але не поділяєте принципи Аграрної партії, – покиньте лави партії та складіть депутатські повноваження!», - говориться в заяві.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...