Трофімцева 11-13 квітня поїде наводити торговельні мости у Південну Корею
Трофімцева 11-13 квітня поїде наводити торговельні мости у Південну Корею

Наступного тижня, з 11 по 13 квітня заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева відвідає Південну Корею в рамках торговельної місії. Про це йдеться в її ексклюзивному блозі на AgroPolit.com.

Насамперед, у блозі йдеться про те що, можливості українського експорту аграрної продукції до цієї країни не вичерпує той потенціал, які відкриває внутрішній ринок Південної Кореї.

«Нещодавно, мала чудову нагоду поспілкуватись з надзвичайним та повноважним послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу. Пан посол  розповів, що на сьогоднішній день найбільш цікавими сегментами для збільшення експорту українських харчових продуктів до ринків Кореї є не тільки зернові, але й соняшникова олія, шоколад, органічні продукти та інша продукція без ГМО. Також, за його словами, корейські покупці дуже зацікавлені у поставках червоного м`яса тобто свинини та яловичини. Південна Корея є одним із ключових імпортерів свинини та яловичини у світі. Споживання м’ясопродуктів, за даними різних джерел, складає блізько 95-100 кг на душу населення в рік, де 55%, від зазначеного об’єму, складає свинина», – заявила вона.   

Також Ольга Трофімцева навела особливості споживання м’яса на ринку Південної Кореї.

У більшості випадків м’ясопродукти у Південній Кореї споживаються у «американському стилі». Це фаст-фуд, подача великих порцій у ресторанах, готові м’ясні напівфабрикати різних типів: сосиски і заморожені снеки з м’яса. Відповідно, провідні позиції на ринку м’яса займають американські компанії, які працюють у сегменті високомаржинальних, готових до споживання, м’ясопродуктів або зручно упакованого охолодженого м’яса. Лідерами в поставках замороженого м’яса є Австралія, країни ЄС, в незначній мірі Бразилія та Аргентина», – стверджує заступник міністра.

За її словами, окрім інших товарних позицій, зараз Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів здійснює заходи задля доступу української продукції птахівництва до ринків Кореї. А головними вимогами поставок Українських зернових є відсутність ГМО.

Головною умовою експорту продовольчого зерна до Республіки Корея є наявність сертифікату на відсутність ГМО (Non-GMO Sertificate), виданого компетентним державним органом України. Імпорт зернових контролюється шляхом тарифних квот через систему державних тендерів, в рамках яких корейська сторона закуповує у кваліфікованих імпортерів (учасників тендерів) зерно, відповідно до внутрішнього попиту, за цінами міжнародного ринку. Продукти рослинного походження можуть експортуватись до Кореї за наступними умовами: по-перше, продукція повинна супроводжуватись необхідним фітосертифікатом. По-друге, рослинна продукція має бути без  ґрунту та будь-яких заборонених Республікою шкідників. По-третє, необхідно пройти  інспекцію імпорту вже в самому порту прибуття в Кореї», – додала Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com, 3-7 квітня міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий відвідає Королівство Саудівська Аравія в рамках міжурядової комісії разом з заступником міністра з питань євроінтеграції Ольгою Трофімцевою та головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 серпня 2017
Ольга Трофімцева: Багато хто може сказати, що «лопату б вам у руки», але я і лопату тримала
Практично рік тому, 8 вересня 2016 року, на посаду заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...