Кутовий бажає поглибити торгово-економічні відносини  між Україною та Саудівською Аравією
Кутовий бажає поглибити торгово-економічні відносини між Україною та Саудівською Аравією

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий візьме участь у П’ятому засіданні Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке проходитиме у Саудівській Аравії з 3-7 квітня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Також у складі  української делегації - заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева та голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа. 

Головною метою візиту є поглиблення торгово-економічного співробітництва, у тому числі реалізації існуючого потенціалу співпраці  у таких областях, як сільське господарство, інвестиції, енергетика, авіаційно-космічна промисловість, торгівля, освіта, медицина і туризм.

Серед важливих завдань – нарощування товарообігу між країнами, налагодження прямих контактів між агровиробниками обох країн, залучення інвестицій із Саудівської Аравії у галузь сільського господарства, тваринництва та рибальства України.

Основні заходи, у яких візьме участь міністр агрополітики: Зустріч Тараса Кутового з міністром довкілля, водопостачання та сільського господарства КСА А.аль-Фадлі та одним з керівників Публічного інвестиційного фонду. Зустріч Tараса Кутового з міністром транспорту Королівства Саудівська Аравія д-ром Сулейманом аль- Хамданом.

Крім того, у рамках Пленарного засідання під головуванням міністра транспорту Саудівської Аравії та міністра аграрної політики і продовольства України заплановано підписання Протоколу П’ятого засідання Міжурядової комісії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...