Попередні спроби продати актив були невдалими, тож стартову ціну знизили вдвічі – з 333 300 грн до 166 650 грн
Браїлівський сокоморсовий завод

Фонд держмайна України знайшов покупця на Браїлівський сокоморсовий завод у Вінницькій області, але у приватизаційному аукціоні 17 липня взяв участь лише один учасник, який захотів купити актив за стартовою ціною 166650 грн. Про це свідчать дані на сайті Прозорро.Продажі.

Попередні спроби продати актив були невдалими, тож стартову ціну знизили вдвічі – з 333 300 грн до 166 650 грн. У разі прийняття позитивного рішення про приватизацію об’єкта шляхом викупу переможець торгів Ірина Паліскевич має сплатити 199 980 грн (з ПДВ) і погасити прострочену кредиторську заборгованість держпідприємства, що не працює, у розмірі 7,9 млн грн.

Браїлівський сокоморсовий завод розташований у селищі Браїлів Жмеринського району за 40 км від обласного центру. На сьогоднішній день це підприємство не працює. Чисельність працівників станом на 31.03.2024 – дві особи.

Основним видом діяльності, відповідно до Статуту, є виробництво фруктових та овочевих соків. Майно підприємства «Браїлівський сокоморсовий завод» хотіли продати ще 2017 року, але покупців не знайшлося. Проти підприємства було порушено справу про банкрутство.

У першій половині 2024 року Фондом державного майна України було продано 213 лотів, а кількість учасників аукціонів перевищила 1,2 тисячі, що в середньому склало 5,5 пропозицій на торги.

Активність учасників призводила до збільшення ціни лотів в середньому у 2,5 рази від стартової. Беззаперечним лідером приватизації стала Рівненщина. За словами голови ФДМ Віталія Коваля, на Рівненщині за цей період було приватизовано 25 об'єктів, що становить майже 12% від загальної кількості проданих лотів.

Успішні торги в регіоні залучили найбільшу кількість учасників – 165 осіб. Доходи від продажу держактивів на Рівненщині наблизилися до 167 млн грн, що забезпечило регіону перше місце за цим показником серед усіх областей.

Як писав AgroPolit.com, в Україні продають унікальне виноробне підприємство. Також в Україні створюють нове держпідприємство, щоб заробити мільярд.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 липня 2024
ФДМУ продає хлібокомбінат, керівник якого сів на 9 років
ФДМУ виставив на продаж майновий комплекс державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» у Сумській області зі стартовою...
15 червня 2024
ФДМУ отримав землі для старту Земельного банку
Уряд передав Фонду держмайна України понад 104 тис. га землі для запуску проєкту «Земельний банк». Про це повідомив голова ФДМУ Віталій...
3 червня 2024
ФДМУ продає аграрний інститут за 16,8 млн грн
Фонд держмайна України оголосив онлайн-аукціон з приватизації  Єдиного майнового комплексу Державного підприємства «Державний інститут по...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...