На Тернопільщині на онлайн-аукціоні продали спиртзавод за 70 млн грн
На Тернопільщині на онлайн-аукціоні продали спиртзавод за 70 млн грн

19 вересня відбувся онлайн-аукціон, на якому було продано Кобиловолоцьке місце зберігання спирту державного підприємства «Укрспирт» (Тернопільська область). Підприємства реалізоване новому власнику за ціною, що майже втричі перевищувала стартову –  70 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Аукціон став першим з початку широкомасштабного вторгнення рф у рамках відновленої програми малої приватизації, яка відбувається з ініціативи уряду. 

«Одним з ключових завдань, яке ми маємо виконати на шляху до реалізації Плану відновлення та побудови нової економіки країни, є зменшення участі держави в економіці. Держава не повинна управляти бізнесами – це набагато ефективніше зробить приватний власник. Приватизація підприємств дає потужний поштовх розвитку економіки. Адже на кожну сплачену гривню за той чи інший актив ми отримаємо в середньому 4-6 грн інвестицій, збільшення надходжень податків до бюджету, нові робочі місця. Сьогоднішній аукціон окрім іншого – це потужний сигнал для потенційних інвесторів. Україна пропонує унікальні можливості. Тому, як говорилося під час презентації платформи Advantage Ukraine, найбільший фінансовий ризик – не інвестувати в Україну вже сьогодні», – зазначила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Під час онлайн-аукціону за окреме майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту боролися шість учасників. Протягом торгів ціна зросла зі стартової 25,2 млн грн до 70,253 млн грн.

Після підписання договору купівлі-продажу переможець торгів отримає майно у вигляді нежитлових приміщень, транспорту, виробничого устаткування та під'їзної залізничної колії.

У відомстві нагадали, що уряд відновив приватизацію підприємств державної власності, яка була призупинена на період воєнного стану.

Наприкінці серпня уряд змінив Порядок проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу. Тепер він приведений у відповідність до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

Нагадаємо, що до кінця 2022 року під час малої приватизації цьогоріч уряд планує передати у приватну власність щонайменше 150 державних підприємств. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 жовтня 2022
На Львівщині продали спиртзавод за 235 млн грн – ФДМУ
На Львівщині на онлайн аукціоні продано окреме майно Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» за...
25 вересня 2022
На Львівщині продають спиртзавод вартістю 23,6 млн грн
11 жовтня 2022 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна  Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП...
30 серпня 2022
ФДМУ продає на Тернопільщині 2 спиртзаводи за 80 млн грн
Фонд державного майна оголосив аукціони приватизації 2 спиртових активів — Кобиловолоцького МПД ДП «Укрспирт»...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...