У ДБР підтвердили обшуки в ДПЗКУ — шукають хабарника
У ДБР підтвердили обшуки в ДПЗКУ — шукають хабарника

Державним бюро розслідувань викрито системну корупційну схему службових осіб Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України», засновником якого є держава в особі Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Оперативними працівниками ДБР встановлено, що керівною ланкою Корпорації запроваджено механізм вимагання неправомірної вигоди від підпорядкованих підрозділів за продовження перебування на посаді їх керівників.

В ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання керівником одного з департаментів Корпорації неправомірної вигоди в розмірі 35 000 доларів США від директора однієї з філій Товариства за забезпечення подальшого перебування його на посаді директора філії.

12 березня 2021 року за результатами проведення комплексу скоординованих слідчих розшукових дій слідчими ГСУ ДБР затримано в порядку ст. 208 КПК України вказаного керівника одного з департаментів Акціонерного товариства Державна продовольчо-зернова корпорація України під час отримання неправомірної вигоди в сумі 35 000 доларів США, — йдеться у повідомленні.

Вирішується питання повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Офісом Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Нагадаємо, що у офісі ДПЗКУ 19 лютого пройшли обшуки через договір страхування майна Державної продовольчо-зернової корпорації України із завищеним страховим тарифом. Детальніше про інцидент читайте за посиланням.

Повідомлялося, що Кабмін 11 листопада 2020 року прийняв проєкт розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови правління акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» на екс-депутат облради від «Батьківщини» Андрія Власенка. 

Як повідомлялося раніше, ДПЗКУ стало розмінною монетою через голосування за бюджет 2021 року. В обмін голосування за бюджет-2021 «Батьківщина» отримала квоту на призначення своєї людини керівником цього відомства — ним став екс-депутат облради цієї політсили Андрія Власенка.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 липня 2021
Нового очільника управління Держпродспоживслужби Одещини Пудрика звинувачують у встановленні "мзди" для аграріїв
За фітосанітарні сертифікати Держпродспоживслужби в Одеській області з аграріїв збирають по $1 з тонни експортного зерна, повідомляє...
14 червня 2021
Переддефолтний стан ДПЗКУ зафіксовано було ще в 2014 році — заява
Про серйозний ризик повного дефолту ДПЗКУ за китайським кредитом в 2021-2022 роках уряд Арсенія Яценюка попереджали ще в 2014 році. Про це в інтерв'ю...
22 травня 2021
Стало відомо, як уряд та президент вирішують проблему з китайським кредитом ДПЗКУ
Президенту Володимиру Зеленському та уряду необхідно терміново вирішити проблему з китайським кредитом ДПЗКУ. Про це у блозі повідомляє...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...