Група Коломойського вступилася за голову аграрного комітету Миколу Сольского
Група Коломойського вступилася за голову аграрного комітету Миколу Сольского

Фракція «Слуга народу» не буде розглядати відставку свого однопартійця голови аграрного комітету Миколи Сольського з цієї посади. Про це повідомляють співрозмовники AgroPolit.com з аграрного комітету з числа слуг, і не тільки. Причина – після того, як у понеділок дане питання було «винесено за дужки» порядку денного фракції партії «Слуга народу», воно перемістилося у Офіс президента Володимира Зеленського.



Це однин із елементів внутрішньопартійних домовленостей», які наразі тривають в Офісі, кажуть співрозмовники AgroPolit.com.

«Виключення «слуги» Олександра Дубінського зі складу фракції не ознаменувалося виходом з фракції людей Ігоря Коломойського, тобто він і далі у грі. Вони домовилися і за Сольского, що він лишиться на своїй посаді. Миколі Тарасовичу треба сказати «Дякую» своєму другові Андрію Богдану за це – він своїх не кидає», – говорить один з співрозмовників видання.

Те, що бунт 13-ти депутатів комітету придушений свідчить і останнє засідання агарного комітету, яке відбулося у вівторок. Як уже писав AgroPolit.com депутати проголосували до другого читання законопроект про пестициди та хімікати 2289, який спрошує процедуру їх ввезення в Україну. За словами очевидців, присутніх на засіданні цього комітету, депутати були просто шовкові і самі (без присутнього на комітету Олега Тарасова, який відповідає за цей законопроект) проголосували одноголосно за схвалення 2289 до другого читання в сесійній залі.

Були як шовкові, наче хтось пошептав. Бачмо перемир’я у агарному комітеті», – каже інший співрозмовник.

Нагадаємо, що наразі у складі аграрного комітету 30 депутатів (більше про них читайте у проекті «Аграрна рада»), при чому Ігор Колихаєв має скласти повноваження депутат через обрання на посаду мера Херсона. Крім того, вакантним у комітеті лишається ще одне місце.

Тобто загалом до складу комітету може приєднати потенційно ще два нових обличчя, які суттєво можуть змінити розстановку сил у комітеті.

Нагадаємо, наразі у Верховній Раді формують новий формат парламентської коаліції, у склад якої увійдуть «Слуга народу», «Батьківщина» та «Довіра».

Детальніше читайте за посиланням.

Про те, як голосували нардепи аграрного комітету у минулому році читайте у матеріалі Аграрний рік у Верховній Раді – скільки аграрних законів вдалося ухвалити 2020 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 лютого 2021
Фракція «Слуга народу» не розглядала відставку Миколи Сольського, м’яч віддали в Офіс президента
Фракція «Слуга народу» не розглядала сьогодні пропозицію 13-ти народних депутатів, членів аграрного комітету Верховної Ради відкликати з...
31 січня 2021
Названо нардепів, які проголосували за відставку Сольського з посади голови аграрного комітету
13 нардепів аграрного комітету рекомендували усунути з посади очільника відомства Миколу Сольського. Про це у блозі на...
29 січня 2021
Названо два сценарії відставки Миколи Сольського з посади голови аграрного комітету для партії «Слуга народу»
Фракція «Слуга народу» збереться 1 лютого 2021 року, щоб розглянути пропозицію 13-ти членів аграрного...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...