Український спиртзавод можуть купити інвестори з Африки, – ФДМУ
Український спиртзавод можуть купити інвестори з Африки, – ФДМУ

Потенційні інвестори — представники великого бізнесу Південно-Африканської Республіки, які увійшли до списку найбагатших людей у 2019 році за версією видання Sunday Times, зацікавились придбанням українського спиртзаводу. Про це заявив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, повідомляє сайт ФДМУ.

Повідомляється, що голова Фонду розповів про особливості нового процесу прозорої приватизації в Україні, який створює чудові перспективи для вигідних капіталовкладень і для іноземних інвесторів.

«В Україні є безпрецедентна політична воля провести прозору приватизацію з метою перетворення непродуктивних непрофільних активів на продуктивні. Основне завдання Фонду державного майна України — створення прозорих механізмів приватизації та пошук компетентних інвесторів задля залучення сталих інвестицій і створення нових високотехнологічних робочих місць», — наголосив Сенниченко.

Так, відповідаючи на запитання потенційних інвесторів, голова фонду розповів про практичні аспекти участі в приватизаційних аукціонах, зокрема щодо: можливості взяти участь у приватизаційному аукціоні для нерезидентів України; як відбуваються приватизаційні аукціони; чи можливо сплачувати за об'єкти приватизації зі закордонних рахунків.

Інвестувати в економіку України може кожен — фізичні та юридичні особи, як резиденти, так і нерезиденти. Заборона на участь у приватизаційних аукціонах встановлена для осіб пов'язаних з державою-агресором або стосовно яких застосовано санкції, а також для офшорів без прозорої структури власності», — зауважив Дмитро Сенниченко.

Кошти можуть бути сплачені з рахунку відкритого як в українському, так і в іноземному банку, окрім банків держав, внесених FATF до списку таких, що не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів одержаних злочинним шляхом — це є важливою умовою для можливості проведення процедури комплаєнсу та визначення походження коштів, сплачених за об'єкти приватизації компетентними органами.

Аукціони приватизації відбуваються онлайн, а вся інформація про об'єкти розміщена у віртуальних кімнатах даних і доступна з будь-якої точки світу», — підсумував голова ФДМУ.

Нагадаємо, що ситуація на заводах ДП «Укрспирт» є дуже важкою, оскільки багато років поспіль невмілим керуванням ці заводи доводили до банкрутства, заявив депутат «Слуги народу», голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 квітня 2021
У Південно-Африканській республіці цікавляться імпортом агропродуктів з України – UBTA
Агросектор має хороші експортні можливості на ринку Південно-Африканської республіки за цілою групою товарів з доданою вартістю. Про це в...
1 квітня 2021
У квітні Україна здійснить Торговельну місію до Південно-Африканської Республіки для відкриття нових ринків.
13-18 квітня 2021 року Україна здійснить Торговельна місію до Південно-Африканської Республіки (ПАР). Місія  відкриває великі можливості для...
18 жовтня 2020
На першому етапі приватизації на аукціони виставлять 30 державних спиртзаводів
На першому етапі приватизації на аукціони будуть виставлені 30 спиртових об'єктів, які входять до складу ДП «Укрспирт. Про це розповів...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...