Рішення ВАКС щодо мене було написано ще до початку судового засідання, — Бахматюк
Рішення ВАКС щодо мене було написано ще до початку судового засідання, — Бахматюк

29 липня судді Апеляційної палати ВАКС з грубими порушеннями  ухвалили рішення, яке скасовує рішення Печерського районного суду про закриття справи проти Олександра Писарука і власника Ukrlandfarming Олег Бахматюка. Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Олег Бахматюк зазначив, що ухвала Апеляційної палати ВАКС не зобов'язує Генерального прокурора відновлювати дію скасованої постанови колишнього першого заступника Генерального прокурора Віталія Каська, адже кримінальне провадження вже закрите. 

«Хочу звернути увагу на кілька важливих фактів. Телеграм-канал Центру протидії корупції  Zero Corruption виставив свій великий пост щодо рішення Апеляційної палати ВАКС, в той момент, коли суддя ще навіть не оголосив рішення суду. І це при тому, що в залі суду не було нікого, крім сторін розгляду і не велася трансляція засідання! Трансляції бути не могло, так як навіть учасники засідання не мають право робити фото- та  відеозйомку без ухвали суду та без врахування думки сторін (про це говорить стаття 27 КПК). В ЦПК заявляють, що в приміщенні ВАКС для них виділили якусь окрему кімнату, де вони дивились персональну трансляцію з залу засідання і транслювали її далі в своєму телеграм-каналі», — зазначив Олег Бахматюк.

Крім того великий пост Центру протидії корупції з’явився раніше, ніж адвокати встигли написати два слова в СМС щодо цього рішення своїм клієнтам, він був написаний ще до того, як судді оголосили своє рішення.

Це означає що текст рішення «злили» до його проголошення, або був незаконний доступ третіх осіб до інформації в залі судового засідання. Це точно незалежний і неупереджений суд?! Сподіваюсь, що аудіо- і відеозаписи засідання, які це підтверджують, не пропадуть якимось дивним чином з архіву ВАКС», — зазначив Бахматюк.

Він додав, що Апеляційна палата ВАКС відмовила моїм адвокатам в скарзі, яку вони подали до Печерського районного суду м.Києва, і закрила провадження, відкрите Печерським судом. 

На думку Олег Бахматюка, це рішення ухвалене під впливом і в інтересах Артема Ситника, який діє з особистої помсти і нищить мою компанію.

Компанію, що сплачує мільярдні податки і дає роботу 27 000 українців. Тепер слово за Генеральною прокуратурою: чи піде Генеральний прокурор на поводу у цих людей і їх особистих інтересів, чи забезпечить неупередженість процесу, чи буде гарантом права і дотримання законності в Україні», — додав він.

Нагадаємо, Олег Бахматюк звернувся до послів «Великої сімки» із заявою про незаконні утиски прав і свобод з боку керівництва НАБУ в корисливих інтересах з метою отримання контролю над однією з найбільших аграрних компаній України. Власник компанії Ukrlandfarming заявляв, що сподівається повернутися в Україну найближчим часом.  22 листопада 2019 року Олега Бахматюка в Україні оголосили в розшук.  Власника компанії Ukrlandfarming звинуватили у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ. Сам Бахматюк заявив, що справа проти нього політично вмотивована і «замовлена» особисто екс-головою Офісу президента Андрієм Богданом.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 вересня 2021
ВАКС закрив справу колишнього керівника ДПЗКУ Валерія Томіленка
Сьогодні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України закрив справу колишнього керівника ДПЗКУ Валерія Томіленка. Про це у facebook написав...
13 листопада 2020
Залізна руда, зерно і соняшникову олію скоро будуть займати більше 80% ВВП України, – Бахматюк
Сьогодні в Україні аграрний бізнес приносить 30-37% ВВП України. Про це в інтерв'ю  інтернет-видання «ГОРДОН» заявив...
11 листопада 2020
Бахматюк втратив 30% бізнесу через політичне переслідування Богданом
Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк втратив 30% бізнесу через політичне переслідування колишнім головою офісу президента...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...