Олег Бахматюк звернувся до послів G7 щодо незаконних дій НАБУ
Олег Бахматюк звернувся до послів G7 щодо незаконних дій НАБУ

Олег Бахматюк звернувся до послів «Великої сімки» із заявою про незаконні утиски прав і свобод з боку керівництва НАБУ в корисливих інтересах з метою отримання контролю над однією з найбільших аграрних компаній України. Відповідне звернення, направлене до послів країн G7 (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада), розміщене на офіційному сайті компанії Олега Бахматюка «Укрлендфармінг».

В листі до послів «Великої сімки» Бахматюк пише, що справа НАБУ проти нього пов’язана з численними процесуальними порушеннями з боку слідчих органів і з особистими інтересами вищих посадових осіб держави. Серед таких осіб Бахматюк називає директора НАБУ Артема Ситника, який відмовляється виконувати остаточне рішення суду і закривати справу, яка була відновлена постановою колишнього заступника генпрокурора Каська з численними порушеннями законодавства після того, як вона вже була розслідувана і закрита рішеннями судів через відсутність складу злочину.

Зокрема Бахматюк заявляє: «Спираючись на відомі мені факти і на публікації журналістських розслідувань авторитетних українських ЗМІ, що повторне протизаконне відкриття справи проти мене ініціював колишній голова Офісу Президента Андрій Богдан, який має бізнес-інтереси в аграрній галузі. Предметом його інтересу є моя аграрна компанія, яка є однією з найбільших в Україні». Бахматюк пише, що «виконавець цього замовлення — голова НАБУ Артем Ситник».

Бізнесмен також зауважив, що він і його компанія незаконно потерпали від неправомірних утисків, що підтверджується рішенням суду, а саме розслідування з вересня минулого року відбувалося з численними грубими порушеннями законодавства.

Зараз відбуваються чергові порушення норм і принципів права. НАБУ і САП не виконують остаточне та таке, що не підлягає оскарженню, рішення Печерського районного суду м. Києва і Офісу генерального прокурора про закриття справи», — зазначає Олег Бахматюк.

Він вважає, що має всі перспективи отримати позитивне рішення міжнародних судів щодо порушення його прав з боку НАБУ, але «в умовах кричущого порушення норм закону і прав людини в Україні з боку посадових осіб такі рішення міжнародних судів на нашу користь можуть бути ухвалені занадто пізно і компанія може перейти під контроль людей, пов’язаних з владою, з порушенням прав міжнародних інвесторів компанії», наголосив Олег Бахматюк.

Бізнесмен заявив послам, що «абсолютно незаконні та упереджені дії директора НАБУ Артема Ситника, що мають усі ознаки змови, не виключаю — з метою передачі під контроль іншим особам моєї аграрної компанії, в якій працює 27 тисяч людей, яка виробляє 1% ВВП і яка за останні 3 роки сплатила 7,7 млрд грн податків. Незаконні юридичні дії Артема Ситника пов’язані з економічними інтересами щодо моєї компанії».

Нагадаємо, власник компанії Ukrlandfarming Олег Бахматюк сподівається повернутися в Україну найближчим часом. Детальніше про це цитайте у інтерв'ю на AgroPolit.com.

Раніше повідомлялося, що 22 листопада 2019 року Олега Бахматюка в Україні оголосили в розшук.  Власника компанії Ukrlandfarming звинуватили у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ. Сам Бахматюк заявив, що справа проти нього політично вмотивована і «замовлена» особисто екс-головою Офісу президента Андрієм Богданом.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 липня 2020
Рішення ВАКС щодо мене було написано ще до початку судового засідання, — Бахматюк
29 липня судді Апеляційної палати ВАКС з грубими порушеннями  ухвалили рішення, яке скасовує рішення Печерського районного суду про закриття...
14 липня 2020
Через тиск САП і НАБУ «Авангард» буде змушений закрити 6 птахофабрик, — Бахматюк
Агрохолдинг «Авангард» через відмову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України...
6 липня 2020
Працівники агрохолдинга «Укрлендфармінг» вимагають у прокуратури закрити справу проти Олега Бахматюка
Працівники агрохолдинга «Укрлендфармінг» вимагають у Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України закрити справу проти власника...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...