Аграріїв просять підготуватися до маловодного літа
Аграріїв просять підготуватися до маловодного літа

На літо 2020 року у Держводагентстві підготували стратегічні документи для моделювання водного дефіциту — водогосподарські баланси, які дають можливість оцінити й виявити, які саме території матимуть водний дефіцит. Про це повідомляє прес-слудба Держводагентства.

У відомстві повідомили, що улітку 2020 року деякі території матимуть водний дефіцит, хоча в цілому побутові та економічні потреби України у воді будуть забезпечені.

У Держводагентстві повідомили, що у зв’язку з маловоддям вжили необхідних заходів для забезпечення населення та економіки водними ресурсами протягом літнього періоду. Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Для уникнення дефіциту водних ресурсів встановлено оптимальні режими роботи водних об’єктів. Це ті узгоджені «правила гри» з водокористувачами для збалансованого водокористування в умовах маловоддя», — сказав заступник голови Держводагентства Михайло Хорев на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що в цілому наповнення водосховищ дозволяє забезпечити в повній мірі водні потреби українців. Це питні та побутові потреби населення, а також потреби зрошення.

Відзначається, що для наповнення водою водосховищ Відсічне й Денишівське, які є джерелами водопостачання міста Житомира, з вищерозташованих штучних водних об’єктів скидають воду, проте це не вирішило проблему в цілому.

Також повідомляється, що при Держводагентстві розпочала роботу експертна група, яка займатиметься розробкою стратегічних напрямків збереження водності в умовах маловоддя.

Раніше повідомлялося, що в Україні вперше можуть обмежити водокористування. На більшості річок України спостерігається низька водність.

Нагадаємо, що вчені НААН розробили інноваційні методи збереження урожаю під час посухи.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2020
Аграрії у 2,3 разу збільшили використання води для зрошення
Водокористувачі станом на 15 травня з державних точок водовиділення відібрали води для здійснення зрошення сільгоспкультур в обсязі 226 млн м3, що в...
15 травня 2020
Попри маловодність річок, населення та аграрії будуть забезпечені водою, – Держводагентство
Через загрозу виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок було прийнято рішення наповнення дніпровських водосховищ у лютому, завдяки чому,...
14 травня 2020
Вадатурський розповів про роль Мінінфраструктури та Офісу реформ у тиску на нього через законопроєкт про водний транспорт
Директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський пояснив, який зв'язок між публічним тиском депутатів на нього...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...