В Україні олігархи створять фонд для боротьби з коронавірусом
В Україні олігархи створять фонд для боротьби з коронавірусом

Президент України Володимир Зеленський домовився із великим бізнесом про створення фонду для боротьби з коронавірусом. Про це він повідомив в ефірі телеканалу ICTV.

«Ми говорили про гроші, чесно вам скажу. Я сказав, що ця країна довго вас годувала, пора і вам допомогти країні. Ми домовилися створити окремий фонд, який зараз знадобиться на ліки, на різні лікарські засоби нам знадобиться зараз близько 12-13 млрд грн», –  зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, на зустрічі були присутні 15 бізнесменів: співвласник неформальної групи «Приват» Ігор Коломойський, власник СКМ Ринат Ахметов, власник агропромхолдинга МХП Юрій Косюк, співвласник Нової пошти В'ячеслав Климов, власник DCH Олександр Ярославський, засновник компанії «ТІС» Андрій Ставніцер і інші .

Президент зазначив, що він обговорив з бізнесменами також питання недостачі на поточний момент 500 машин швидкої допомоги і дефіциту ліків.

Володимир Зеленський також розповів, що під час зустрічі з великим бізнесом домовився про те, що компанії будуть організовувати окремі трансфери для своїх співробітників. Крім того, разом з Укрпоштою та Новою поштою розробляється механізм доставки продуктів тим, хто не може вийти з дому – матерям з дітьми, пенсіонерам.

Аптеки, продуктові магазини і АЗС будуть працювати без змін, — підкреслив gрезидент.

Крім того, він поінформував, що в суботу, 21 березня, в Україну прибуде 1 млн тестів на коронавірус.

Про те, чого не вистачає, ми домовилися. Це швидкий тест. Ми домовилися з Китаєм, спасибі їм, спасибі Джеку Ма (глава компанії Alibaba Group), він нам допоміг, профінансував $ 80 млн. Завдяки йому і Олександру Ярославському ми очікуємо в суботу прибуття цих тестів в Україну. Їх буде мільйон, — сказав Володимир Зеленський.

Згідно з повідомленням, бізнесмени погодилися з пропозиціями Президента і пообіцяли надати всю необхідну допомогу державі у здійсненні превентивних заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Нагадаємо як впливає на світову/українську економіку та агросеткор пандемія коронавірусу. AgroPolit.com розібрався в темі і подає найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів. 

Також AgroPolit.com зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 березня 2020
МОЗ закликав бізнес долучитися до боротьби з поширенням коронавірусу
Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець звернувся до українського бізнесу із закликом у максимально стислі терміни надати посильну допомогу...
18 березня 2020
Коронавірус і сировинні ринки: до чого готуватися аграріям
Організація економічного співробітництва та розвитку знизила прогноз зростання світового ВВП у зв'язку з коронавірусом на 0,5% порівняно з 2019 роком...
17 березня 2020
МЕРТ не зупинятиме торгові розслідування у зв’язку з поширенням коронавірусу, – Качка
МЕРТ не бачить підстав для припинення або призупинення процесів розслідувань і забезпечуватиме їх проведення у відповідності до чинного законодавства...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...