У «Слузі народу» хочуть реформу децентралізації до місцевих виборів
У «Слузі народу» хочуть реформу децентралізації до місцевих виборів

У партії «Слуга народу» вважають, що реформу децентралізації влади можливо провести до місцевих виборів. Про це повідомив глава партії, перший заступник голови однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна»

«У нас є план. Можна за дві сесії встигнути, якщо планувати на початку четвертої сесії 3-4 вересня голосувати 300 (300 голосів за законопроект «Про внесення змін до Конституції України про децентралізацію влади»). Четверта сесія як раз дуже вдало починається — першого вересня, а виборчий процес (на місцевих виборах — ред.) починається п'ятого вересня», — зазначив Корнієнко.

За словами нардепа, в найближчі два тижні в регіонах проведуть обговорення законопроекту «Про внесення змін до Конституції про децентралізацію влади». Парламентарій розповів, що вони пройдуть у форматі, в якому обговорювалося питання про ринок землі — на невеликих форумах, по кілька сотень людей.

Ці обговорення завершаться 25 лютого великим зібранням у Києві, де будуть представники асоціацій, мери, керівники місцевих органів влади, експерти, представники донорів.

Після нього партія буде виходити на концепцію, потім — комісія з правової реформи, де все це фіналізується. До кінця лютого — початку березня «Слуга народу» планує вийти на текст.

Корнієнко також нагадав, що зараз готується до другого читання законопроект №2653 про внесення змін до закону «Про місцеве самоврядування в Україні», після прийняття якого Кабмін зможе внести новий проект адміністративного устрою країни, «в якому і пройдуть місцеві вибори».

За його словами, основною причиною для відкликання президентом з Верховної Ради законопроекту №2598 «Про внесення змін до Конституції про децентралізацію влади» стали заяви мерів, які не схвалювали реформу в такому вигляді.

Нагадаємо, наступні перші вибори в ОТГ відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами.

Раніше експерт повідомляв, що в Україні почалося масове розчленування успішних об’єднаних громад головами облдержадміністрацій. Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю за посиланням.
 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 квітня 2020
Парламентські партії готують жорстку партизацію місцевих виборів, — джерело
В Україні паралельно із завершенням першого етапу децентралізації парламент також готує жорстку партизацію місцевих виборів. Про це повідомляє...
6 березня 2020
Олександр Качура: Дискусійне питання – буде чи ні погоджувати уряду призначення префекта президент
Парламентарі разом з міністерством громад та територій вкотре намагаються розробити законопроект про адміністративно-територіальний устрій та внести...
25 лютого 2020
У «Слузі народу» розповіли про інститут префектів у законопроєкті про децентралізацію
Префекти, запровадження інституту яких передбачається законопроєктом про децентралізацію, не обов’язково є наглядом, який негативно...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...