МХП зробив офіційну заяву щодо розслідування Антимонопольного комітету його діяльності
МХП зробив офіційну заяву щодо розслідування Антимонопольного комітету його діяльності

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) зробив офіційну заяву щодо оприлюдненої інформації АМКУ. Про це повідомляє прес-служба МХП. 

Нагадаємо, що Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) в іноземній і в національній валюті на рівні «B» зі стабільним прогнозом.

В заяві ідеться, що 27.06.2019 року Антимонопольний комітет України оприлюднив на офіційному сайті інформацію про початок розслідування дій Групи МХП, зокрема 5 птахофабрик та ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» на ринку м’яса курячого.

На думку АМКУ,  «Миронівський хлібопродукт» практикує обмежувальну торгову політику щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів та партнерів. 

Висловлюємо офіційну позицію МХП щодо даної ситуації: 

1. Агроіндустріальний холдинг МХП у своїй діяльності чітко дотримується діючого законодавства України, в тому числі і Закону України «Про захист економічної конкуренції».

2. Протягом трьох останніх років МХП активно підтримує комунікації з АМКУ, оперативно надаючи всю необхідну інформацію у відповідності з офіційними запитами або вимогами комітету.

3. На поточний момент МХП не отримав від АМКУ жодного офіційного повідомлення стосовно порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем та будь-яких інших офіційних документів чи запитів щодо цього питання.

4. Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме посадовим особам АМКУ та надаватиме необхідні дані.

5. Звертаємо увагу на те, що МХП діє в межах законодавства України та Торгової політики МХП при дистрибуції курятини, та ніколи своїми діями не обмежувало права інших учасників ринку вільно обирати собі партнерів, а також не нав’язувало іншим учасникам ринку власних правил поведінки.

6. Усі пункти дослідження, які приводить АМКУ у своєму повідомленні, МХП вважає безпідставними та необґрунтованими.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 липня 2019
МХП визнано найкращим українським роботодавцем у номінації «Інновації»
11 липня 2019 року вже всьоме відбувся HR Wisdom Summit 2019. Учасниками престижного форуму стали найкращі HR-директори компаній-лідерів,...
16 липня 2019
Три підприємства Групи МХП отримали європейські сертифікати відповідності стандартам ISCC EU
Три підприємства Групи МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU. Про це повідомляє прес-служба компанії. Нагадаємо,...
23 травня 2019
ЄБРР не відмовлявся від кредитування МХП — заява
Акціонери Європейського банку реконструкції і розвитку не розглядали проект з агрохолдингом «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) щодо видачі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...