ЄБРР не відмовлявся від кредитування МХП — заява
ЄБРР не відмовлявся від кредитування МХП — заява

Акціонери Європейського банку реконструкції і розвитку не розглядали проект з агрохолдингом «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) щодо видачі кредиту. Дату зустрічі перенесли. Про це повідомила прес-служба ЄБРР, повідомляє Latifundist.com.

Нагадаємо, оприлюднили рейтинг ТОП-7 експортерів м'яса птиці за 2018 рік.Також підприємства холдингу МХП у ТОП-200 найбільших платників податків України.

«Публікація Kurier не відповідає дійсності. Акціонери ЄБРР навіть не розглядали проект з МХП. Дата розгляду перенесена на більш пізній термін», — прокоментували в прес-службі ЄБРР.

Як повідомляє «Економічна правда» з посиланням на прес-службу МХП, зустріч ЄБРР і компанії була перенесена з технічних причин.

Це досить стандартна процедура. Нова дата зборів буде призначена найближчим часом. Немає жодного прямого взаємозв'язку між перенесенням зустрічі Ради директорів ЄБРР і торговими відносинами між ЄС і Україною», — розповіли в прес-службі.

У компанії заявили, що, можливо, цю ситуацію намагаються використовувати депутати в своїх комунікаціях напередодні виборів до Європарламенту.

У повідомленні вказується, що спочатку при подачі заявки на кредит від ЄБРР кошти планувалися на покупку птахофабрики Perutnina в Словенії.

Однак Рада директорів була призначена на травень. МХП в свою чергу придбав компанію і закрив операцію (здійснив оплату) ще в квітні 2019 року. Відповідно, на даний момент кредит ЄБРР буде спрямований на оптимізацію кредитного портфеля МХП і рефінансування», — відзначили в компанії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 червня 2019
АМКУ не надсилав офіційне повідомлення про порушення справи – МХП
27 червня Антимонопольний комітет України (АМКУ) оприлюднив на офіційному сайті інформацію про початок розслідування дій агроіндустріальних холдингу...
28 червня 2019
МХП зробив офіційну заяву щодо розслідування Антимонопольного комітету його діяльності
Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) зробив офіційну заяву щодо оприлюдненої інформації АМКУ. Про це повідомляє...
20 червня 2019
Fitch: кредитний рейтинг МХП зберігається зі стабільним прогнозом
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) агрохолдингу «Миронівський...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...