Засновник ТІС Андрій Ставніцер озвучив найбільші перемоги та виклики для АПК
Засновник ТІС Андрій Ставніцер озвучив найбільші перемоги та виклики для АПК

За останній рік на аграрному ринку відбулося 4 великих угоди, які демонструють високу зацікавленість активами українського АПК з боку іноземних інвесторів.

Про це розповів акціонер та засновник компанії ТІС Андрій Ставніцер в ході ІV міжнародній конференції Grain Ukraine, яка проходить 24-25 травня в Одесі.

 

Читайте до теми: Долю чорноморського зерна вирішуватимуть в Одесі на IV Міжнародній конференції Grain Ukraine

 


Якщо говорити про аграрний ринок, про M&A, то було 4 великих угоди. SALIC купив агрохолдинг «Мрія», Bayer купив насіннєвий завод, FMO зайшли в Allseeds. «Сумітомо Корпорейшн» купив «Спектр-Агро». Я вважаю, що це відмінний результат. Ми бачимо, що ця динаміка покращується. Найближчим часом за деякими чутками ще багато арабських компаній увійде в Україну. Звичайно, це дуже радує. Чим більше іноземного лобізму, чим більше іноземної присутності, тим буде краще», — розповів Андрій Ставніцер.

За його словами, варто відмічати не лише успішні моменти, але й виклики, які мають суттєвий вплив на майбутнє українського АПК.

Варто зауважити, що не всі посадовці залишаються байдужими до думок та потреб аграріїв, що і було відмічено засновником ТІС під час промови на конференції. В першу чергу, це стосується в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольги Трофімцевої, яка теж взяла участь у конференції. 

Я дуже радий бачити Ольгу (Трофімцеву.- Ред). Для мене вона особисто є винятком з цієї компанії (посадовців.- Ред), — заявив Ставніцер

Під час свої промови Ставніцер зачепив глобальні проблеми, які вже зараз постали не тільки перед Україною, але й іншими країнами.

Нам потрібно годувати світ, світ зростає. 2,5 млрд чоловік додасться за найближчі 20 років. Чим їх годувати, абсолютно незрозуміло. У деяких країнах серйозно вже переробляють коників і цим годують людей. Ми вважаємо, що можемо більше – можемо годувати людей молочною продукцією, м'ясної, хлібом. Тому давайте пам'ятати про нашу важливу місію, — закликав аграріїв засновник ТІС.

Що стосується України, то Ставніцер виокремив наступні виклики:

1. Боротьба з корупцією. За його словами, аграрії тут практично нічого не можуть зробити. Ми можемо тільки не брати участь в ній.

2. Вчитися. Тому що ми бачимо, що запит на навчання величезний. Нам є чому повчитися, і в аграрній сфері теж.

Щороку ми з Ірою, моїм партнером по конференції, стверджуємо, в який бік нам зробити баланс: ми хочемо більше тусовки і нетворкінгу або ми хочемо більше навчання. І кожен раз нам кажуть, ми хочемо тусовку, ми хочемо спілкуватися. Ми хочемо більше нетворкінгу, нафіг лекції, забули-проїхали. А ми з Ірою кожен раз говоримо, немає, давай шукати цікавих спікерів, давай затягувати їх, навіть якщо 40-50% сидять на терасі і обговорюють майбутній сезон. Але інші люди сидять в залі, вчаться і просувають нашу індустрію,  — заявив Ставніцер.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 травня 2019
Україні потрібно навчитися жити з мораторієм і без приватної тяги, – Довгань
Україні потрібно думати як жити з мораторієм на землю і без приватної тяги на локомотиви. Таку думку висловив заступник міністра інфраструктури...
26 травня 2019
Ольга Трофімцева: Аграрії повинні припинити продавати продукцію з поля за кеш
Аграрії повинні припинити продавати зерно з поля за кеш і почати реалізовувати продукцію українським і світовим трейдерам. Про це заявила в.о....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...