Долю чорноморського зерна вирішуватимуть в Одесі на IV Міжнародній конференції Grain Ukraine
Долю чорноморського зерна вирішуватимуть в Одесі на IV Міжнародній конференції Grain Ukraine

24-25 травня в Одесі відбудеться IV Міжнародна конференція Grain Ukraine, присвячена перспективам чорноморського зерна в сезоні 2019/2020. Про це повідомляють організатори конференції – група компаній ТІС, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо основні тези Grain Ukraine 2018.

За словами керуючого директора TRADAIDE і модератора аналітичної та торгової секцій конференції Іванни Доріченко, чорноморське зерно у досить привілейованому становищі, оскільки вже зайняло серйозну нішу на міжнародних споживчих ринках і продовжує покращувати свої позиції, часто обходячи навіть своїх постійних конкурентів – Європу, Штати і Австралію . Тому сьогодні, як ніколи, важливо втримати перевагу на вже лояльних ринках і продовжувати розширювати географію поставок.

Експерти та аналітики ринку висловили частину прогнозів щодо України, які будуть обговорюватися під час Grain Ukraine.

Хоча економіка Китаю зростає більш, ніж на 6% у рік, гігант залишається чутливий до цін, що на руку українським зернотрейдерам. «Ринок Китаю є для нас одним з найперспективніших. У ситуації торгової війни між США і Китаєм ми, як постачальник зерна, знаходимося в виграшному становищі. Наш основний інструмент конкуренції – це ціна", – коментує президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов.

Міріам Морат, старший економічний аналітик International Grains Council (IGC), бачить перспективи також для українського ріпаку:

В українських аграріїв з'являться нові можливості, якщо китайська влада дасть фітосанітарний дозвіл на імпорт українського ріпаку. Потреба Китаю в сої з ускладненням торговельних відносин з США закрили постачальники з Бразилії.

За її словами, попит з боку Китаю сповільнюється через спалах африканської чуми свиней.

Постачальники з Південної Америки й Чорноморського регіону виграють в результаті торгової війни, але якою буде ціна цього виграшу?", – розмірковує Енцо Мерлуцці, аналітик Avere Commodities SA.

Він поділиться своїм прогнозом для світових ринків кукурудзи і пшениці на 2019/2020 роки.

Хороший урожай кукурудзи і пшениці стане домінантою сезону 2019/2020, але несприятливі погодні умови можуть змінити баланс сил, під загрозою — посіви кукурудзи в США. Для українських аграріїв криється в прогнозі стабільності майбутніх врожаїв, особливо врожаю кукурудзи. Чи зможе Україна повторити вражаючий результат, який ми бачили раніше? Чи спостерігаємо ми структурні зміни в продуктивності, як в США чи Південній Америці, або це була випадковість? »А можливості для України аналітик бачить у відкритті нових експортних напрямків, так як імпорт кукурудзи з ЄС в сезоні 2019/2020 різко скоротиться, – каже експерт.

Міріам Морат серед найбільших перешкод для розвитку українських зерновиробників і трейдерів називає інфраструктуру.

Ключові кроки з розвитку логістики будуть обговорюватися під час інфраструктурної панелі Grain Ukraine-2019, модератором якої виступає Микола Горбачов. Учасники панелі – заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, генеральний директор групи терміналів Risoil S.A. Максим Широков, директор департаменту стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалiзниця Антон Саболевскій, директор з логістики компанії Kernel Микола Мірошниченко та заступник директора з логістики компанії Wilmar International Валерій Ткачов – серед іншого поговорять про державно-приватне партнерство для вирішення проблем із залізничними перевезеннями. 

Фінансова панель в цьому році буде присвячена перспективам фінансування українського агросектора в контексті політичних ризиків і невизначеності.

На питання модератора панелі Владислави Магалецької-Рутицької, віце-президента SigmaBleyzer в Україні, дадуть відповідь заступник глави ЄБРР в Україні (інфраструктура і енергетика) Марина Петрова, керівник діяльності IFC в Україні Олена Волошина, інвестиційний директор фонду IFU Олексій Пархомчук, начальник управління по роботі з підприємствами АПК «Укрексімбанку» Дмитро Татарка, директор департаменту корпоративного бізнесу «Укргазбанку» Олександр Існюк, директор корпоративного бізнесу «Райффайзен Банк Аваль» Руслан Співак і директор центру про роботу з великими корпоративними клієнтами агропромислового комплексу UKRSIBBANK BNP Paribas Group Артем Гавришин.

Як агрокомпанії заробляти більше? Про інновації поговорять під час аграрної панелі в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева, керівник проекту «АдампольСоя» компанії АТК Дмитро Мотузко, начальник відділу по впровадженню інновацій МХП Андрій Кияненко, заступник генерального директора з інновацій ІМК Богдан Кривицький і засновник Smart Farming Артем Беленко. Модерує панель директор Advanter Group Андрій Длігач.

Учасників Grain Ukraine очікує не тільки насичена офіційна частина, а й традиційно яскрава нетворкінгова складова на Міському ринку їжі. В цьому році до неформального спілкування додасться також візит на новий зерновий термінал MV Cargo. Гостям продемонструють новітнє обладнання і передові потужності найбільшого інвестиційного проекту в агросекторі України за останні роки. А на самій конференції керівник будівництва проекту MV Cargo Сергій Федорик розповість про виклики при управлінні проектуванням і будівництвом в рамках цього масштабного міжнародного проекту.

Зареєструватися на Grain Ukraine можна тут.

Організатор – група компаній ТІС, співорганізатор – компанія IdeasFirst. Рrimary sponsor — компанія GSI, офіційний спонсор – СIM Bank.

Конференція Grain Ukraine – міжнародна галузева платформа для діалогу найбільших представників агроринку, керівників українських агропродовольчих компаній, комерційних та інвестиційних банків, а також технологічних трендсеттерів в агросфері. Тут обговорюються останні тренди аграрного ринку, а також розвиток стійких бізнес-моделей і впровадження технологічних агроінновацій.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 травня 2019
В Україні засіяно 6,3 млн га ярих зернових культур
Станом на 16 травня українські аграрії провели сівбу ярих зернових та зернобобових культур (з кукурудзою) на площі 6,3 млн га або 87% до прогнозу....
16 серпня 2018
На GRAIN UKRAINE 2018 обговорюватимуть як Україні перейти від аграрої до AgTech-країни
7-8 вересня в Одесі відбудеться міжнародна конференція GRAIN UKRAINE 2018, на якій  обговорюватимуть перспективи переходу України від аграрної...
24 червня 2016
Grain Ukraine — важливий майданчик для комунікації агробізнесу — Рутицька
Наша країна конкурує з іншими державами, продає продукцію в більш ніж 190 країн світу, третина з якої до країн ЄС. Про це розповіла заступник...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...