У МВФ розповіли, коли можуть поновити співпрацю з Україною
У МВФ розповіли, коли можуть поновити співпрацю з Україною

Міжнародний валютний фонд готовий поновити тісне співробітництво з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду, й зараз місія Фонду продовжує конструктивні переговори з українською владою в Києві. Із такою заявою виступив у четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, в Україні почала працювати місія МВФ.

«Місія зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики», — підкреслив Райс.

На прохання окреслити перспективи подальшої взаємодії, представник МВФ зауважив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

Як тільки новий уряд буде сформований після (позачергових парламентських – ред.) виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною, — зазначив Райс.

Водночас, він не став коментувати запитання, чи становлять ризики для завершення діючої програми Stand-By для України рішення щодо розпуску Верховної Ради України та відставки уряду.

«Ми не коментуємо політичних змін у будь-якій країні, отже я не буду коментувати цього в контексті України», — зазначив Райс.

У цьому зв'язку він знову підкреслив, що МВФ буде готовий повернутися до співпраці з Україною після формування нового уряду, наголосивши, що "МВФ мав тісне партнерство з Україною впродовж останніх років".

Райс також нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард надіслала лист Володимиру Зеленському, в якому привітала його з перемогою на виборах.

Вона підкреслила, що МВФ продовжує бути готовим допомогти, — зауважив представник Фонду.

Прес-служба Зеленського раніше повідомила, що президент наступного тижня проведе зустріч з місією МВФ, яка перебуває в Києві.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 грудня 2019
НБУ повідомив, коли може бути підписана нова програма співпраці з МВФ
Підписання нової програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом може відбутися у першому кварталі 2020 року. Про це заявив голова...
12 вересня 2019
Місія МВФ прибула до України
Місія Міжнародного валютного фонду прибула до України для переговорів щодо початку нової програми співпраці з Україною до кінця року. Про це заявив...
30 серпня 2019
Місія МВФ приїде в Україну у вересні — заява
Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україні очікується з 10 до 24 вересня поточного року. Про це розповів прем'єр-міністр Олексій...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...