Віталій Скоцик йде у президенти - подав документи до ЦВК
Віталій Скоцик

Не зважаючи на численні політичні незгоди, які переслідували екс-голову Аграрної партії України Віталія Скоцика протягом минулого року, він подав 3 січня 2019 року документи у ЦВК і заявив про свій намір поборотися за посаду президента України.

Читайте до теми: Мій президент: якою ви бачите аграрну програму гаранта України-2019?

Варто зауважити, що станом на 3 січня у ЦВК зареєструвалися 6 осіб, які також мають намір очолити нашу державу. Про це повідомляє 24 канал. Як сказано у повідомленні, першим офіційно зареєстрованим кандидатом на пост Президента України став екс-міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко, який подав документи ще 31 грудня.

Слідом за ним зареєструвався правозахисник та економіст з Броварів Володимир Ратуш. За його словами, з великими політичними силами він не пов'язаний, проте у минулому був членом партії "Народно-трудовий союз українців". 

Вранці 3 січня документи до Центральної виборчої комісії подав лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін.

Четвертим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став Валентин Наливайченко. За його кандидатуру проголосували делегати з'їзду партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість". Після цього, він одразу подав документи до Центральної виборчої комісії та пройшов реєстрацію.

Екс-голова АПУ Віталій Скоцик також встиг долучитися 3 січня до формальної процедури подання документів у ЦВК, а фінальну крапку цього дня у процедурних питаннях поставив лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий.

Читайте до теми: Мішель Терещенко: Я – нетиповий кандидат у президенти, як Макрон у Франції, але з аграрним корінням

Нагадаємо, що документи у ЦВК можна подати до 3 лютого 2019 року. З ними потрібно також внести грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. Реєстрація усіх кандидатів у президенти буде тривати до 8 лютого.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 березня 2019
Віталій Скоцик заявив, що підтримає Зеленського у другому турі виборів
​​Екс-голова Аграрної партії та кандидат у президенти Віталій Скоцик заявив про підтримку Зеленського у другому турі. Так він відповів на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...