В Україні розпочнеться «пілот» із запуску приватної тяги, – Омелян
В Україні розпочнеться «пілот» із запуску приватної тяги, – Омелян

У 2019 році Міністерство інфраструктури України планує запустити пілотний проект із допуску приватної локомотивної тяги на залізниці. Про це заявив очільник Мінінфраструктури Володимир Омелян в рамках проведення Інфраструктурного дня, організованого Європейською Бізнес-асоціацією, повідомляє Еспресо.TV.

Нагадаємо, що понад 30% великих компаній-операторів залізничних перевезень готові інвестувати в придбання локомотивної тяги. 

Повідомляється, що під час заходу питання лібералізації ринку локомотивної тяги було одним із найгостріших в обговоренні, оскільки через нестачу локомотивів, українські виробники не мають змоги вивезти значну частину експортної продукції. Особливо страждають українські аграрії, продукція яких потребує вчасного транспортування через ризик зіпсуватися, а також підприємства металургії та гірничої галузі, які потребують вчасної доставки вантажів.

Лібералізація локомотивної тяги внесена окремим пунктом в угоду про Європейську асоціацію, свою підтримку цьому також висловили президент, прем’єр-міністр, та міністерство інфраструктури. Натомість керівництво «Укрзалізниці» готове йти на зустріч бізнесу лише за умови вирішення кількох питань.

Перше — це питання фінансування пасажирських перевезень. Друге — питання вантажного тарифу, котрий має бути має бути повністю лібералізований, і третє питання – це зобов’язання «Укрзалізниці», як універсального перевізника, забезпечити будь-які заявки з боку клієнтів", — заявив генеральний директор ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

У свою чергу, міністр інфраструктури Володимир Омелян на заході анонсував запуск пілотного проекту з допуску приватної локомотивної тяги вже наступного року, адже сьогодні, через нестачу локомотивів, залишається невивезеною близько 20% відсотків продукції. Держава втрачає надходження до бюджету, зокрема на соціальні програми.

Українські та іноземні інвестори готові інвестувати кошти в нові локомотиви, щоби вчасно доставляти українську продукцію міжнародним замовникам. Про таку готовність заявила компанія Ferrexpo, світовий лідер гірничої промисловості.

Ми готові взяти участь у пілотному проекті. Маємо гарантований вантаж, гарантований напрямок та свої вагони, якими можемо забезпечити завантаження локомотивів в пілотному проекті", — підтвердила представник компанії Ярослава Блонська.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 листопада 2018
«Укрзалізниця» тестує перший локомотив від General Electric
Сьогодні «Укрзалізниця» тестує перший локомотив «Тризуб» від General Electric на ділянці Кременчук – Ромодан. Про...
2 листопада 2018
Порошенко доручив підготувати законопроект про запуск приватної тяги
Президент України Петро Порошенко доручив очільнику «Укрзалізниці» Євгену Кравцову протягом місяця підготувати законопроект про...
7 липня 2017
Рухомий склад і локомотивна тяга мають бути приватизовані – Омелян
Залізничні вагони і локомотиви мають бути у приватних руках. Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян на конференції Grain...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...