В Україні спостерігаються бюрократичні бар’єри у сегменті підтримки фермерів, – Гройсман
В Україні спостерігаються бюрократичні бар’єри у сегменті підтримки фермерів, – Гройсман

Ми бачимо окремі бюрократичні бар’єри, передусім у сегменті підтримки фермерів. Про це під час свого звіту заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, раніше уряд визнав неефективність розподілу 1 млрд грн для фермерів. Як уже писав AgroPolit.com у рамках проекту «Абетка Агродотацій», агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік. AgroPolit.com запустив флешмоб— #GoЗаАгроДотаціями, щоби аграрії встигли вибрати відведені їм на рік кошти з казни.

«Ми будемо продовжувати фінансування цього напрямку, – запевнив Володимир Гройсман. – Єдине, бачимо окремі бюрократичні бар’єри, передусім у сегменті підтримки фермерів. Тож маємо спільно – фермери, уряд – здолати цей виклик».

Також Гройсман повідомив, що Кабінет Міністрів України планує зберегти в бюджеті на 2019 рік основні програми держпідтримки агропромислового комплексу, що реалізуються в цьому році.

Ми в цьому році почали низку нових програм і вирішили, що збережемо ці програми на наступні роки. Зокрема, кожній родині, яка вирощуватиме телят, ми даємо підтримку в сумі 2,5 тис. грн на голову. 103,8 тис. громадян вже отримали цю допомогу, але ми висловлюємо припущення, що ця цифра зростає в 5-7 разів, і ми йдемо до цього, - сказав він під час засідання уряду в середу.

За словами прем'єра, в наступному році уряд має намір продовжувати компенсувати вартість утримання молочних корів. Він додав, що 1,2 тис. агропідприємств отримали кошти за цим напрямом від держави.

Ми продовжимо програму підтримки виробництва української сільгосптехніки. 2,7 тис. агровиробників купили українську продукцію, частину вартості якої ми компенсували, - зазначив В.Гройсман.

Глава уряду наголосив, що статистичні показники доводять – економіка Україна стабільна, динаміка її розвитку позитивна. За словами Гройсмана, суттєві зміни відбуваються у більшості сфер.

 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...