Україна очолила робочу групу з управління пестицидами в регіоні Європи та Центральної Азії
Україна очолила робочу групу з управління пестицидами в регіоні Європи та Центральної Азії

26-27 вересня в Кишиневі (Молдова) пройшов дводенний регіональний семінар Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з питань належного застосування пестицидів у сільському господарстві. Під час семінару було прийнято рішення про створення робочої групи регіонального співробітництва з управління пестицидами, за координацію якої відповідатиме Україна. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, USAID відшкодує кооперативу на Черкащині 50% вартості устаткування для відгодівлі ВРХ.

З боку України участь у семінарі взяла керівник у сфері карантину захисту рослин Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Алла Лобода, яку було обрано координатором новоствореної робочої групи.

Головною метою семінару стало обговорення й аналіз інструментарію, запропонованого ФАО, який покликаний удосконалити діючі національні процедури реєстрації пестицидів. Зокрема, він сприятиме прийняттю обґрунтованих рішень і може використовуватися для виявлення високотоксичних пестицидів, оцінки ризику їхнього використання та розгляду можливих заходів щодо пом'якшення ризику.

За результатами семінару учасниками спільно з фахівцями ФАО розроблено робочий план регіонального співробітництва з управління пестицидами, який сприятиме сталому розвитку сільського господарства в регіоні поряд із захистом фермерів, споживачів та екосистеми від негативного впливу пестицидів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...