USAID відшкодує кооперативу на Черкащині 50% вартості устаткування для відгодівлі ВРХ
USAID відшкодує кооперативу на Черкащині 50% вартості устаткування для відгодівлі ВРХ

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Бики Черкащини» підписав угоду з USAID про надання фінансування в рамках Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» для закупівлі обладнання на підприємство, що займатиметься відгодівлею бичків, прийнятих від населення.  Про це повідомили в Асоціації тваринників України.

Нагадаємо, за 4 роки в Україні удвічі зменшилася кількість банків.

USAID надасть кошти на відшкодування 50% вартості устаткування для нового комплексу з відгодівлі ВРХ кооперативу «Бики Черкащини» на 3 тис. голів. 

Суть роботи кооперативу в рамках проекту USAID в тому, що селяни – члени кооперативу  «Бики Черкащини» здаватимуть на відгодівельний комплекс бичків, народжених від корів, і кооператив повністю візьме на себе всі витрати та клопоти щодо їх вирощування. 

При цьому бичок залишається у власності господаря і повертається йому після закінчення відгодівлі, а селянин відшкодовує кооперативу вартість кормів. 

Такий спосіб відгодівлі – на централізованому комплексі, обладнаному сучасним устаткуванням із застосуванням передових методів годівлі, значно здешевить і спростить вирощування бичків. 

Це нова прогресивна модель підтримки вирощування ВРХ, – наголосила координатор Асоціації тваринників України Яна Салміна. – Ми матимемо реальний комплекс, куди люди безпосередньо зможуть здавати телят і отримати від цього живі гроші». 

За її словами, саме в грудні-січні спостерігається найбільша сезонна народжуваність бичків, якраз буде кілька місяців на закупівлю устаткування й обладнання для комплексу.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 серпня 2020
USAID запросила аграрії взяти участь у програмі розвитку технологій в сільському господарстві
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в межах програми USAID-АГРО запрошує українські компанії стати партнерами й учасниками ініціатив щодо...
4 квітня 2019
За рік чисельність поголів’я ВРХ скоротилася на 3,3%, – Держстат
У січні-лютому 2019 року загальне поголів’я ВРХ скоротилося до 3,5 млн голів: на кінець лютого чисельність ВРХ була на 3,3% нижчою, ніж в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...