«Опозиціонери» призначили свого голову Аграрної партії – Юрія Крутька
«Опозиціонери» призначили свого голову Аграрної партії – Юрія Крутька

Опозиційне крило Аграрної партії України (АПУ) обрало нового керівника політсили – ним став голова громадської організації «Аграрна самооборона України» Юрій Крутько. Про це сказано у повідомленні на сторінці в ФБ заступника голови АПУ, керівника Київської обласної організації Олега Корбана. Факт призначення по телефону нам підтвердив сам Юрій Крутько і пообіцяв розповісти деталі у середу на прес-конференції.

На сайті Мін’юсту зараз відсутні дані про зміну керівного складу АПУ, політради та президії, тому сказати точно, хто ж  сьогодні керує політсилою не можна. Раніше Віталій Скоцик повідомив, що «заколотниками» через  Мін’юст була спроба змінити партійне  керівництво, подавши фальшиві документів.

AgroPolit.com готовий подати точку зору Віталія Скоцика щодо рішення про Юрія Крутька. Втім наразі його прес-служба уникає коментарів виданню (сьогодні, наприклад, відмовила у акредитації на його прес-конференцію). Мовчанку зберігає і сам Віталій Скоцик, хоча раніше публічно пообіцяв дати нашому виданню розгорнуте інтерв’ю і розставити  всі крапки у партійному конфлікті над «і».  

12 вересня 2018 року на позачерговому З’їзді Аграрної партії були достроково припинені повноваження Скоцика Віталія Євстафійовича як голови партії, у зв’язку з грубим порушенням ним Статуту партії. Новим головою партії обрано Юрія Крутька. Зважаючи на обрання нового голови партії, відповідно до пункту 2 статті 30, пункту 6 статті 32, пункту 1 статті 33 Статуту партії переобрані заступники голови партії: Сергій Гайдай, Іван Чайківський, Олег Корбан та Алім Міщук, обрано новий склад Політичної ради та Центральної контрольно-ревізійної комісії партії.  Наразі документи знаходяться на реєстрації в Міністерстві юстициї України», – сказано у повідомленні.

Під цим повідомленням у ФБ зазначено перелік наступних осіб:

  • Київська обласна організація Аграрної партії України – О. Корбан 
  • Київська міська організація Аграрної партії України – В. Салюта
  • Кіровоградська обласна організація Аграрної партії України – С.Таровик
  • Волинська обласна організація Аграрної партії України – І. Волошенюк
  • Харківська обласна організація Аграрної партії України – М.Золотарьов
  • Хмельницька обласна організація Аграрної партії України – С.Іващук
  • Тернопільська обласна організація Аграрної партії України – І.Чайківський
  • Чернігівська обласна організація Аграрної партії України – С.Гайдай
  • Запорізька обласна організація Аграрної партії України – О.Ніколенко
  • Вінницька обласна організація Аграрної партії України – С.Гуцол
  • Чернівецька обласна організація Аграрної партії України – В.Козак
  • Житомирська обласна організація Аграрної партії України – В.Федоренко
  • Сумська обласна організація Аграрної партії України – С.Карпенко
  • Черкаська обласна організація Аграрної партії України – В.Полозов
  • Львівська обласна організація Аграрної партії України – І.Кільган
  • Полтавська обласна організація Аграрної партії України – В.Скочко

Довідка:

Наразі в АПУ триває  конфлікт  між  членами політсили за контроль в ній, який посилився після засідання політради 13 вересня 2018 року. Частина партійців на чолі з  Віталієм  Скоциком у Вишгородському районі Київської області провела зібрання і повідомила про те, що політрада виключила людей Медведчука із Аграрної партії,  а також – утворила Тимчасову комісію з підготовки та внесення змін до Статуту партії. Натомість інша частина партійців на чолі з  О.Корбаном,  М. Поживановим та іншими на своєму зібранні висловили недовіру Віталію Скоцику та прийняли рішення виключити  його з партії. Так звані «опозиціонери» в лавах АПУ називають серед причин, які змусили виступити їх з  критикою дій Віталія Скоцика декілька.  Зокрема, одна  з них незатвердження останнім рішення Політради 15 серпня,  а пізніше – зрив засідання стратегічної ради, де рішення цієї політради він мав би підписати.

Більше про історію та хронологію конфлікту в АПУ читайте: Бунт в Аграрній партії – в чому причини?

 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...