«Лісові збори» Аграрної партії проігнорували 81 член політради — заява
«Лісові збори» Аграрної партії проігнорували 81 член політради — заява

Збори політради Аграрної партії, які відбулися у Київській області, — фейкові, бо в них немає юридичних приводів. Про це у екслюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com розповів заступник голови Аграрної партії України, керівник Київської обласної організації Олег Корбан.

Нагадаємо, спочатку зібрання політради АПУ планувалося провести у Києві, втім в останній момент місце проведення змінили – у Вишгородському районі Київської області.   У свою чергу, «забуті» Віталієм Скоциком опоненти не розгубилися й організували власне зібрання, де зійшлося (за їхніми даними) більше половини членів політради АПУ. Відтак, стверджують вони, «лісовий збір під Вишгородом» – не більше ніж фікція, як і прийняті на ньому рішення. Паралельно з’явилося відеоповідомлення про висловлення недовіри голові АПУ 15-ма парторганізаціями. Більше про конфлікт у партії читайте за посиланням.

«Та не було ніяких зборів. Збори — означає, що є офіційне повідомлення, відповідні листи про отой «ліс», де треба було збиратися, є відповідна підготовка, порядок денний. Тобто багато питань, які виконуються згідно з чинними  внутрішніми регламентами та статутом партії», - зазначив Корбан.

Політик говорить, що паралельно у день зборів було провелдено розширене засідання ради голів за участю членів політради партії, куди зібрався 81 член політради в м. Києві.

«На ньому були присутні 14голів регіональної партійної організації, ще один перебував у цей час у Львові (але був на зв’язку). При цьому у залі були присутні 52 члени політради, ще 29 написали письмові звернення та записали відеозвернення, де вони безпосередньо в цей час перебувають. Тобто в сумі 81 людина. Це ми зробили про всяк випадок, щоб було видно реальну картину того, хто був «у лісі», а хто на зборах в Києві», - говорить Корбан.

Інша сторона конфлікту впевнена у своїй легітимності. 13 вересня Політична рада Аграрної партії України проголосувала за припинення повноважень і виключила з лав партії Олега Корбана, Михайла Поживанова, Володимира Шандру та Василя Данилова.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...