Політрада виключила людей Медведчука із Аграрної партії
Політрада виключила людей Медведчука із Аграрної партії

13 вересня Політична рада Аграрної партії України проголосувала за припинення повноважень і виключила з лав партії Олега Корбана, Михайла Поживанова, Володимира Шандру та Василя Данилова. Про це повідомляє прес-служба партії.

Нагадаємо, в Аграрній партії створили комісію з підготовки внесення змін до статуту політсили.

«У зв'язку з численними зверненнями від місцевих партійних організацій про діяльність від імені партії політичних аферистів і московських зрадників, Політична рада проголосувала за припинення повноважень і виключення з лав партії заступника голови Олега Корбана, членів президії Михайла Поживанова Михайла й Володимира Шандру. Також виключили з членів президії та звільнили з посади радника голови Аграрної партії Василя Данилова. Зазначених осіб звинувачують у спробі організації заколоту в партії, зміни керівництва партії і спробі покласти політичну силу під проросійські прапори напередодні президентських і парламентських виборів», – зазначає прес-служба Аграрної партії.

Натомість звільнені представники партії вважають таке рішення нелегітимним. За словами голови Київської обласної організації Аграрної партії України Олега Корбана, його звільнення з посади – фейкове, адже жодного письмового чи будь-якого іншого повідомлення він не отримував.

У прес-службі зазначають, що скликання Політради партії стало вимушеним кроком.

Ми не могли не відреагувати на спробу рейдерського захоплення нашої політичної сили в інтересах проросійських кандидатів. Сьогодні ми кадрово очистилися від людей, які, перебуваючи в лавах партії, сприяли цьому процесу... Хочу підкреслити, що Аграрна партія України ніколи не стане п'ятою колоною Кремля і буде жорстко реагувати на спроби московської агентури перешкодити нам проводити самостійну політику. Одностайне голосування показало, що правда на нашому боці, а ще додам, що відповідно до Статуту партії рішення Політради про виключення осіб з партійних рядів є остаточним і оскарженню не підлягає", – цитує лідера Аграрної партії Віталія Скоцика прес-служба.

Крім цього, на засіданні Політради було визначено дату з'їзду партії – 21 жовтня 2018 року. На з'їзді члени Аграрної партії будуть визначитися щодо формату участі у найближчих виборах президента України.

Також Політрада прийняла рішення про проведення праймеріз (внутрішніх виборів) на вакантні посади голів регіональних організацій партії і встановлено спрощену процедуру створення Кримської і Севастопольської партійних організацій.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...