Підвищення утричі тарифів на вантажоперевезення – економічно обґрунтоване, – «Укрзалізниця»
Підвищення утричі тарифів на вантажоперевезення – економічно обґрунтоване, – «Укрзалізниця»

Триразове підвищення тарифів на вантажоперевезення «Укрзалізниця» вважає економічно обґрунтованим. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що Державна регуляторна служба (ДРС) відмовила в узгодженні проекту наказу Міністерства інфраструктури «Про внесення змін до коефіцієнти, які застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом в межах України, і пов'язані з ним послуги, щодо уніфікації тарифної політики на перевезення порожніх вагонів».

У повідомленні йдеться, що сьогодні рівень економічно справедливого тарифу на перевезення вантажів залізничним транспортом має бути втричі вищий від чинного.

 

За відсутності таких умов неможливо очікувати суттєвих позитивних змін у розвитку залізничних перевезень", – сказав директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

За його словами, тарифна політика «Укрзалізниці» негативно впливає не лише на показники діяльності самої компанії, але і на економіку країни загалом.

Якщо зараз не почати діяти, то в найближчі 10-15 років з наявних 20 тис. км залізниці у нас залишиться максимум 5 тис. км. А з наявних на сьогодні 1,900 тис. локомотивів у нас вже через п'ять років залишиться максимум 200 од . Важливо, щоб це стало зрозумілим усім стейкхолдерам перевезень залізничним транспортом", – зазначив Рязанцев.

Водночас він зазначає, що введення на цьому етапі приватної тяги на ринку залізничних перевезень буде болісним кроком для вантажовідправників, оскільки приватна компанія для повернення інвестицій встановлюватиме тарифи на перевезення значно вищі, ніж державні.

Саме тому «Укрзалізниця» пропонує своїм клієнтам головну дискусію: зосередитися на встановленні базового тарифу і індексу до нього на кілька років вперед", – зазначив А. Рязанцев.

Директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці» також додав: певними компенсаторами, які знизять коефіцієнт необхідного підвищення, можуть слугувати, зокрема, скорочення надлишкової залізничної інфраструктури, упорядкування тарифів і вилучення з них будь-якої класності вантажів, досягнення консенсусу з державою та суспільством щодо компенсації пасажирських перевезень, скасування податку на землю і ряд інших подібних ініціатив.

За його словами, компанія вже сформувала перелік пропозицій з усіма необхідними розрахунками.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

3 грудня 2018
На Київщині фермер відновлює ґрунти при допомозі новітньої технології
На Київщині фермер Анатолій Шумко відновлює родючість ґрунтів при допомозі новітньої технології. Про це пише «Столичний...
28 вересня 2018
Названо три кроки для реформування «Укрзалізниці», – Омелян
Кадрові рішення, ремонт поїздів і локомотивів та зупинка корупції  – це три кроки, які реформують «Укрзалізницю». Про це в...
16 вересня 2018
«Укрзалізниця» буде продавати списані локомотиви і вагони, – Кравцов
«Укрзалізниця» (УЗ) продаватиме списані локомотиви і вагони на прозорих продажах. Про це «Громадському радіо» розповів в.о....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...