На Одещині збудують холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкових
На Одещині збудують холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкових

СФГ «Вікторія» (Одеська область) у 2019 році планує побудувати холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкової продукції, передусім черешні. Про це пише журнал «Садівництво по-українськи».

Нагадаємо, на Львівщині збудують переробний завод і теплиці вартістю €100 млн.

Господарство має 85 га інтенсивних садів черешні. Молоді насадження за рік-два увійдуть у товарне плодоношення. Тому «Вікторія»  хоче якісно готувати плоди до продажу та налагодити пряму співпрацю з супермаркетами. 

Надалі в господарстві зосередяться лише на кісточкових фруктах. 

Від яблука ми хочемо відійти, адже гарні яблука можна вирощувати й на Вінниччині, а от гарний абрикос, черешню й персик – лише у нашій зоні», – наголосив агроном «Вікторії» Максим Бойко.

Він також розповів, що у дальшій перспективі господарство планує поставити сушку для плодів сливи і, можливо, абрикоса. 

А насадження персика інтенсифікують: старі поступово викорчують і замість них закладуть нові, на підщепі GF 677, використавши сучасні й транспортабельні сорти. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...