На Львівщині збудують переробний завод і теплиці вартістю €100 млн
На Львівщині збудують переробний завод і теплиці вартістю €100 млн

У Дрогобичі ТОВ «ЕКО-СТАНДАРТ 10» збудує сміттєпереробний завод та теплиці вартістю €100 млн. Про це повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, що на Вінниччині побудують переробний завод вартістю $600 млн, який спеціалізуватиметься на переробці кукурудзи.

Окрім цього компанія готова інвестувати в спорудження у Дрогобичі теплиць, які працюватимуть за рахунок теплової енергії, яка виділяється від переробки ТПВ.

Повідомляється, що ТОВ «ЕКО-СТАНДАРТ 10» є офіційним партнером німецької фірми Solventure Ltd (власником патенту) та ІDS Сonsulting (фінансовим партнером).

Переробка ТПВ, яку пропонує інвестор, полягає у біохімічній обробці з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Щодо впливу на навколишнє середовище, то, за словами інвесторів, він є абсолютно екологічно безпечним, що підтверджують сертифікати якості. У Німеччині завод такої ж потужності, який планують спорудити у Дрогобичі, розташований за 300 метрів від найближчого населеного пункту", – йдеться у повідомленні міськради.

Завод перероблятиме 100 тис. тонн відходів на рік, однак це питання ще узгоджуватиметься. Термін будівництва заводу становить приблизно 3 роки.

Як вказано у повідомленні, приблизна вартість будівництва такого сміттєпереробного заводу складає 100 млн євро, які в повному обсязі готова інвестувати німецька компанія Solventure Ltd та IDS Сonsulting.

Затвердження інвестора виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради є першим кроком. Після цього питання про затвердження інвестора винесуть на засідання сесії, після чого відбудеться підписання договору.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 серпня 2018
Садівники просять Мінагрополітики забезпечити їм рівні умови роботи з переробниками, – «Укрсадпром»
Садівники знову звернули до Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики), щоб воно виступило посередником в питання...
7 серпня 2018
В Івано-Франківський області будують новий м'ясопереробний завод
У селі Вікторів Галицького району Івано-Франківської області побудують м’ясопереробний завод. Про це повідомляє Івано-Франківська...
8 липня 2018
На Львівщині польські інвестори хочуть вкласти в переробний завод €25 млн
Польські інвестори хочуть побудувати на Львівщині завод з переробки побічних продуктів тваринного походження вартістю €25 млн, яке переробляє...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...