ФАО призначив нового координатора програм в Україні
ФАО призначив нового координатора програм в Україні

Хушнід Саттаров, фахівець з великим досвідом в управлінні проектами, аналітиці даних та плануванні гуманітарних програм, почав виконувати обов’язки координатора програм ФАО в Україні. Він замінив на цій посаді Фарруха Тоїрова, який нещодавно був призначений заступником представника ФАО в Пакистані. Про це повідомляє прес-служба ФАО.

Нагадаємо, що за даними ФАО, український молочний індекс зріс вперше з початку року.

В повідомленні ідеться, що Хушнід Саттаров, громадянин Узбекистану, володіє ступенем магістра з громадського управління та адміністрування  Лундського університету у Швеції, а також вивчав міжнародну політику в Університеті Джавахарлала Неру в Індії.  

До ФАО Хушнід Саттаров працював більше 10 років у таких міжнародних спонсорських організаціях та агенціях з питань розвитку, як «Польська гуманітарна діяльність», «Оксфам ГБ», «Людина в біді» та різних установах Організації Об'єднаних Націй. Він займався гуманітарною діяльністю на постраждалих від конфлікту територіях в Україні та Ємені. 

Хушнід ознайомився з поточною економічною і політичною ситуацією в Україні завдяки трьом рокам роботи в Києві, а також у східних областях країни. Тут він керував програмою з надання надзвичайної допомоги переселенцям і вразливим верствам населення. Крім роботи в якості координатора гуманітарної програми, він керував великомасштабними проектами в області раннього відновлення, забезпечення готовності до стихійних лих і зниження ризиків. 

Завдяки результатам мого попередника, я не маю жодних сумнівів, що моя робота буде ґрунтуватися на міцному фундаменті і гідному досвіді команди ФАО в Україні. Я вірю, що ми зможемо реалізувати необхідні програми технічної допомоги і презентуємо нові аспекти мандата ФАО, котрі раніше не були представлені в країні, - сказав він. 

Майбутня діяльність ФАО в Україні, де сільське господарство є провідним сектором економіки, з-поміж іншого, буде зосереджена на забезпеченні продовольчої безпеки та харчування шляхом підтримки національної політики в області продовольчої безпеки, надання допомоги малому та середньому бізнесу, просування сталого управління природними ресурсами і збільшення продуктивності сільського господарства та його конкурентоспроможності.  

Одним з перших завдань пана Саттарова буде реалізація нового проекту на сході України, що фінансується Європейським Союзом. В рамках цього проекту місцева команда ФАО сприятиме відновленню малого і середнього агробізнесу, а також відродженню пошкоджених ланцюжків доданої вартості. 

Робота буде зосереджена на зміцненні системи дорадчих послуг, сприянні в доступі до зовнішнього фінансування та інвестицій, передачі обладнання і створення асоціації виробників сільськогосподарської продукції.  

Ці заходи мають на меті пожвавити ринок праці в сільськогосподарському секторі та зміцнити економіку у цілому. Паралельно команда продовжить роботу над чотирирічним проектом, фінансованим Глобальним екологічним фондом, що спрямований на вдосконалення законодавчої та інституційної бази для більш стійкого управління природними ресурсами в лісостеповій зоні України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 липня 2018
ТОП-10 вітчизняних продуктів із найвищим експортним потенціалом, – ФАО
Яблука, горіхи, заморожені ягоди, броколі та огірки мають найвищий експортний потенціал. Про це у своєму дослідженні пишуть експерти проекту...
4 липня 2018
Фермери з Донбасу отримали 150 бджолосімей як гуманітарну допомогу, – ФАО
ФАО роздала 150 сімей бджіл домогосподарствам в Донецькій і Луганській областях, до того ж кожна сім'я налічувала близько 35 тисяч бджіл. Про це...
7 червня 2018
ФАО допоможе Україні адаптувати сільське АПК до кліматичних змін, – Ковальова
Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) разом з ФАО підготувало проект стратегії з адаптації українського...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...