Виробників коньяків в Україні зобов'язали використовувати вітчизняну сировину
Виробників коньяків в Україні зобов'язали використовувати вітчизняну сировину

Міністерство юстиції України 30 липня 2018 року зареєструвало нові «Правила виробництва коньяків України». Це значить, що вже з 1 січня 2019 року виробництво ординарних коньяків України зазнає змін на користь вітчизняних споживачів та розвитку бізнесу. Про це повідомляє прес-служба корпорації «Укрвинпром», передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, українські вина користуються популярністю за кордоном.

«Введення в дію Правил сприятиме розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів; обов`язкове використання вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України є актуальним та таким, що забезпечить збереження автентичного вітчизняного продукту», — пояснює переваги прийняття Правил Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром».

За його словами, для виробників коньячної продукції важливим нововведенням згідно з Правилами є зобов’язання щодо обов’язкового використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України. Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щороку будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження.

В свою чергу, виробники коньячної продукції, які виступають за чесну конкуренцію, зацікавлені у виготовленні якісної продукції та є відповідальними перед своїми споживачами,  прийняття оновлених Правил сприймають схвально.

Рішенню щодо використання вітчизняних коньячних спиртів в ординарних коньяках України передував аналіз їх наявності на українському ринку. Відповідно до проведеного попереднього аналізу, низка виробників має у наявності коньячні спирти вітчизняного походження у кількості, яка покриває потреби ринку України на перехідний період», — зазначає Володимир Гісем, директор ОП «Ужгородський коньячний завод», віце-президент ради корпорації «Укрвинпром».

За його словами, продукт з назвою «коньяк України» відповідно до європейських регламентів та Митного кодексу повинен містити українську сировину. В той час як продукт України,  виготовлений окремими виробниками на 100% з імпортної сировини, вводив в оману його споживачів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...