У Херсоні представлять найбільший сад фундука
У Херсоні представлять найбільший сад фундука

Всеукраїнська горіхова асоціація 27 липня 2018 року проведе галузеву конференцію в рамках виставки «АГРОПОРТ-Херсон». Про це повідомляє прес-служба асоціації. 

Нагадаємо, за останні 10 років комерційний сектор вирощування горіхів зріс утричі.

У рамках заходу 17 спікерів з 15 провідних аграрних практикуючих підприємств розкладуть по поличках ключові ази горіхового рентабельного садівництва.

Найбільший із фундука сад в Україні закладено в Одеській області.

Понад 700 га землі, з яких вже на понад 300 га росте із фундука сад, інші будуть досаджувати цієї осені й навесні. В саду застосовуються найсучасніші інноваційні технології, адже ціна помилки тут досить велика, виходячи з таких обсягів», — говорять в асоціації.

Команда агрономів постійно вчиться, «пропускаючи через себе» як добре апробовані за кордоном технології, так і останні вітчизняні агроноваціі.

«Тут не прийнято сліпо копіювати нехай навіть і найкращий зарубіжний досвід, адже південь України має свій клімат і землі. Для цього в сад постійно приїжджають іноземні фахівці: облік і поглиблений аналіз отриманих результатів, спільне обговорення — такий порядок прийняття технологічних рішень. Головне завдання агрономів — створення досконалої технологічної карти, котра враховує як особливості південного клімату і земель, так і оптимізацію агроприйомів і обробок саду», — зазначають організатори.

Другий за величиною горіховий сад в Україні розташований поруч, у Миколаївській області. Перші горіхи агропідприємством «Ніка» тут були висаджені ще в 2012 році, сад поступово з року в рік освоює нові площі та, природно, в саду з'являються нові сорти, вдосконалюються технологічні схеми обслуговування саду, формування крони дерев.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...